• Πολιτική

    Συνολική πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ – κυβέρνησης, ο «πολακισμός» ξεχείλισε το ποτήρι

    • NewsRoom


    Αμέσως μετά τις γιορτές αναμένεται να κατατεθεί από την Νέα Δημοκρατία η πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη που όπως έχει προαναγγείλει ήδη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα την μετατρέψει σε πρόταση μομφής για ολόκληρη την κυβέρνηση.

    Η κάλυψη που παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας στον Παύλο Πολάκη, έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του, τόσο στην κοινωνία όσο και εσωκομματικά, λόγω ταύτισης με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας «όχι μόνο να μην απολαμβάνει πια τη δημοφιλία που είχε στο παρελθόν από τους πολίτες, αλλά για πρώτη φορά αμφισβητείται ακόμη και από στελέχη του η πολιτική του κρίση», υπογραμμίζουν στη ΝΔ.

    Η Πειραιώς θεωρεί αναμενόμενες τις αντιδράσεις εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι η μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης «επί της ουσίας εξισώνει όλους τους υπουργούς του με τον κ. Πολάκη». Η πολιτική πίεση της ΝΔ αναμένεται να είναι έντονη προς τους βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που κράτησαν αποστάσεις από τον κ. Πολάκη, αλλά καλούνται εμμέσως να στηρίξουν και αυτόν μέσα από τη ψήφο εμπιστοσύνης.

    Η πολιτική κάλυψη που παρέχει ο Πρωθυπουργός στον κ. Πολάκη, ειδικά μετά από την επίθεση του τελευταίου στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σχέση με τα ζητήματα πολιτικού ήθους και ποιότητας του πολιτικού διαλόγου.

    Στελέχη του κόμματος αναφέρουν σχετικά με την κάλυψη του κ. Τσίπρα στον Παύλο Πολάκη: «Η απόλυτη ταύτισή του με τον κ. Πολάκη φανερώνει ότι ο κ. Τσίπρας έχει προφανώς χάσει κάθε επαφή με το κοινό αίσθημα. Δεν έχει καταλάβει καν την ντροπή που ένιωσαν όλοι οι Ελληνες γι’ αυτή την αήθη επίθεση»

    Κατά τη συζήτηση στη Βουλή η ΝΔ θα μιλήσει ευθέως για τις επιπτώσεις από τον «ακραίο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ», για τις «απόπειρες παρέμβασης στη Δικαιοσύνη», για τη συμπεριφορά απέναντι στους θεσμούς, για το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», που κατέρρευσε από την ίδια τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για τα αναπάντητα ερωτήματα σε υποθέσεις με οσμή «σκανδάλων». Ταυτόχρονα για τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος που υιοθετήθηκαν από μια κυβέρνηση που ανήλθε στην εξουσία διακηρύσσοντας ότι είναι δήθεν το «νέο», αλλά διακρίνεται για τις πολιτικές πελατειακών σχέσεων.

    Ουσιαστικά η αξιωματική αντιπολίτευση θα αποδομήσει ολοκληρωτικά την 4ετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εστιάζοντας και στους υπερβολικούς και αχρείαστους φόρους που επέβαλε ο πρωθυπουργός, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την μεσαία τάξη.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει για μία ακόμη φορά ότι επιδίωξή του θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση του ασφυκτικού δημοσιονομικού στόχου για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς η μείωση φόρων είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της.

    Οι τελευταίες εξελίξεις επαναφέρουν στο προσκήνιο και την ανησυχία της Ν.Δ. για το μέλλον της ΔΕΗ, η οποία «μετά τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από αναπτυξιακός πυλώνας μετατράπηκε σε συστημική απειλή για την ελληνική οικονομία». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεσμευτεί ότι ως κυβέρνηση θα θέσει άμεσα σε εφαρμογή σχέδιο διάσωσης με στόχο να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα ρευστότητας, να αντληθούν τα απαραίτητα κεφάλαια και να υπάρξει αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Κουτρουμάνης στο mononews: «Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να βοηθήσει στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπυράκη: Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επουλώσει τις πληγές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



    ΣΧΟΛΙΑ