• Πολιτική

    Συγγνώμη ζήτησε από τους μητροπολίτες Πειραιώς και Μεσσηνίας η Ακριβοπούλου: Τους μπέρδεψα με τον Αμβρόσιο, είχα πυρετό!

    • NewsRoom
    Ακριβοπούλου

    Κατερίνα Ακριβοπούλου


    Στην παραδοχή πως αδίκησε τους δύο μητροπολίτες, Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομο, κατηγορώντας τους πως εκφράζουν «χρυσαυγίτικες και ακροδεξιές θέσεις» προχώρησε  η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Ακριβοπούλου.

    Κατά την χθεσινή εκπομπή της κ. Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ, οι δύο ιεράρχες αντέδρασαν στην επίθεση που δέχθηκαν επειδή εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους με την πρόθεση του Μαξίμου να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης για την αλλαγή μισθοδοσίας των κληρικών, παρά τη διαφωνία της ιεραρχίας. Μάλιστα εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να ασκήσουν ακόμα και ένδικα μέσα αν  η κ. Ακριβοπούλου δεν προέβαινε σε διορθωτική δήλωση.

    Με την έναρξη της σημερινής της εκπομπής, η κ. Ακριβοπούλου αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε, λέγοντας μεταξύ άλλων:

    «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομο και Πειραιώς κ.Σεραφείμ, που όχι απλώς έχουν δίκιο, αλλά αδικούνται αφού έχουν εκφράσει απόψεις με το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που είπα εγώ. Και έχει δίκαιο και ο Μητροπολίτης που μιλά για ένδικα μέσα».

    Συνεχίζοντας η κ.Ακριβοπούλου είπε ότι όταν αναφέρθηκε στους δύο Μητροπολίτες, είχε στο μυαλό της έναν τρίτο: «Τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο που ήταν αξιωματικός της χωροφυλακής επί χούντας».

    Μάλιστα, η δημοσιογράφος υποστήριξε ότι χθες ήταν μια «δύσκολη μέρα», γιατί τόσο εκείνη, όσο και οι δύο συμπαρουσιαστές της είχαν …πυρετό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλούν ΕΡΤ και Ακριβοπούλου οι μητροπολίτες Πειραιώς και Μεσσηνίας



    ΣΧΟΛΙΑ