• Top Stories

    Συνέταιροι σε εταιρεία Τσίπρας-Παππάς

    • NewsRoom


    Η εφημερίδα γράφει σήμερα ότι η εταιρεία συνεστήθη το 2007 και το 2010 ο πρωθυπουργός μεταβίβασε τις μετοχές στην αδελφή του- Μέτοχος στην εταιρεία και ο Ν. Παππάς

    Για παραλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα τα ΝΕΑ.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει δηλώσει ούτε τη συμμετοχή του στην ομόρρυθμη εταιρεία Αγνάντι ΟΕ που είχε ιδρύσει από κοινού με τον Νίκο Παππά και άλλο ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το 2007, ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του όταν της μεταβίβασε το μερίδιό του τον Ιανουάριο του 2010 ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής τρεις μήνες νωρίτερα.

    Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

    Η εταιρεία αυτή, μάλιστα, το 2007 είχε αγοράσει ένα οικόπεδο εμβαδού 6.055 τ.μ. στη Σέριφο έναντι 40.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα στις 11 Ιανουαρίου του 2010 ο κ. Τσίπρας μεταβιβάζει το μερίδιό του στην αδερφή του Ζαννέτ.

    Όμως όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας αφενός στη δήλωσή του 2010 δεν έχει εγγράψει τη συμμετοχή του στην εταιρεία αν και σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να το κάνει – καθώς η δήλωση πόθεν έσχες του συγκεκριμένου έτους θα έπρεπε να αποτυπώνει την περιουσιακή του κατάσταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009 άρα και τη σχέση του με την Αγνάντι ΟΕ – και αφετέρου στο πόθεν έσχες του 2011 δεν δήλωσε ούτε τη μεταβίβαση του εταιρικού του μεριδίου ούτε το ποσό των 33.000 ευρώ που σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό η Ζαννέτ Τσίπρα «κατέβαλε σε μετρητά στον πωλητή» αδελφό της προκειμένου να αποκτήσει το 1/3 της Αγνάντι ΟΕ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό που καθιστά αξιοσημείωτη την παράλειψη είναι ότι έτσι δεν φαίνεται το ακίνητο της Σερίφου που είχε αγοραστεί το 2007. «Νομικοί κύκλοι εξηγούσαν ότι η μη δήλωση της εταιρείας την καθιστά έτσι όχημα κτήσης άλλου μείζονος περιουσιακού στοιχείου – του οικοπέδου των έξι στρεμμάτων. Ούτως ή άλλως, πρόκειται για δηλώσεις ετών για τα οποία ο έλεγχος έχει περαιωθεί, οπότε σύμφωνα με τον νόμο, δεν επιτρέπεται διορθωτική δήλωση» αναφέρει το δημοσίευμα.

    Η Αγνάντι ΟΕ συνεχίζει να υπάρχει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 – δώδεκα μήνες αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει στην εξουσία.  Είναι άγνωστο αν  ο Νίκος Παππάς που στο μεταξύ είχε εκλεγεί βουλευτής και διοριστεί υπουργός, έχει συμπεριλάβει στη δική του δήλωση την εταιρική του συμμετοχή καθώς τα πόθεν έσχες για τις δύο τελευταίες χρονιές δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ