ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκε σήμερα η μεταστάθμευση προσωπικού και μέσων της βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE – RSAF) στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) προκειμένου να συνεκπαιδευθούν με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Την άφιξη των έξι αεροσκαφών F-15C της RSAF στην αεροπορική βάση της Σούδας παρακολούθησε ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Δρ Σαάντ Αλαμαρ (Saad Alammar).
Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης έχει σχεδιαστεί να εκτελεστούν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων τύπου Air Superiority / Supremacy, καθώς και προστασία – προσβολή στόχων σε ξηρά και θάλασσα, αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Η ιδιαίτερα σημαντική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στη Σούδα έρχεται να προστεθεί, μεταξύ άλλων, και σε αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Κύπρου και αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Κρήτης στην εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου καθώς και της Μέσης Ανατολής, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών εντάσσεται στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς κλείδωσε το πακέτο της ΔΕΘ, ποιοι συμμετέχουν στις κλειστές συσκέψεις και το μέτρο – έκπληξη
- Το «καυτό» SMS στους υπουργούς για τη ΔΕΘ, τι είπε ο Greg σε δύο βουλευτές, η συνταγή Πιέρ για την οικονομία και τα τουρκικά παιχνίδια με τις Navtex
- Στην Κοπεγχάγη ο Παπασταύρου: Η Ευρώπη αναζητά δρόμους για πράσινη ανάπτυξη και ενεργειακή ασφάλεια
- Πως η P&I Hellas κάνει τα Γιάννενα το νέο tech hotspot της Ελλάδας
