• Πολιτική

    Συνάντηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου: «Ανάγκη να επιταχυνθούν οι επιστροφές προς την Τουρκία»

    • NewsRoom

    BRUSSELS, BELGIUM – SEPTEMBER 27: EU Commissioner of Migration and Home Affairs Dimitris Avramopoulos holds a press conference over the protection and strengthening of Schengen, in Brussels, Belgium on September 27, 2017. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)


    Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ενόψει της θερινής περιόδου, αλλά και το ζήτημα της επιτάχυνσης των επιστροφών προς την Τουρκία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργου Αλέξη Τσίπρα με τον με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, σήμερα το μεσημέρι.

    Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Αβραμόπουλος συζήτησαν για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον τομέα αυτό. Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα, ενώ σε αυτή συμμετείχε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο ο Δ. Αβραμόπουλος προέβη σε δήλωση λέγοντας πως «Πρέπει να διατηρηθεί και να εντατικοποιηθεί η εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, ώστε να επιταχυνθούν οι επιστροφές προς την Τουρκία, με την παράλληλη αύξηση της χωρητικότητας των προαναχωρησιακών κέντρων».

    Ο Επίτροπος τόνισε επίσης «την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών και της λήψης μέτρων προστασίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, ιδιαίτερα για την αύξηση των καταλυμάτων στέγασής τους», και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντική η διαρκής αξιοποίηση και απορρόφηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων που παρέχονται προς την Ελλάδα, μέσω των εθνικών προγραμμάτων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Spiegel: Περίπου 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν πέρυσι σε ελληνικά νησιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νιμιτς: Μεγάλη βελτίωση στις συζητήσεις για το Σκοπιανό, παραμένουν ζητήματα



    ΣΧΟΛΙΑ