• Πολιτική

    Συμφωνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για «ντιμπέιτ» με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς


    Προς συμφωνία για «ντιμπέιτ» με όλους του πολιτικούς αρχηγούς, αλλά όχι και για δεύτερο με μόνο τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οδεύουν τα κόμματα, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποια από αυτά θα λάβουν τελικά μέρος.

    Το θέμα ξεκίνησε όταν το πρωί της Παρασκευής, πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι η Κουμουνδούρου δεν είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της για την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής. Η ΝΔ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει τη θέση του, τονίζοντας παράλληλα πως εκείνη δεν έχει σκοπό να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Τσίπρα για  διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ μόνο των δύο πολιτικών αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων.

    Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε το  απόγευμα της Παρασκευής, κάνοντας σαφές πως αποδέχεται την πρόταση για διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου. Μάλιστα η Έφη Αχτσιόγλου, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απέστειλε επιστολή προς την διακομματική επιτροπή προκειμένου να συγκληθεί άμεσα για να αποφασίσει για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ.

    Πάντως, σύμφωνα με τους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα  επιμένει να υπάρξει και δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, «οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας» όπως αναφέρουν.

    Στην επιστολή της προς τη διακομματική επιτροπή η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρει:

    «Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς το Υπουργείο Εσωτερικών

    Προς τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΣ, κ. Κωνσταντίνο Πουλάκη

    Λαμβάνοντας υπόψη τη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής κατά τη διάρκεια της οποίας δεν ελήφθη απόφαση αναφορικά με τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, αιτούμαστε την άμεση σύγκληση της επιτροπής με τα εξής θέματα:

    1. Διεξαγωγή ντιμπέιτ,

    2. Όροι προεκλογικής προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ»

    Πάντως, άγνωστο παραμένει ακόμα το πόσοι και ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν μέρος στο ντιμπέιτ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στο ντιμπέιτ αναμένεται να συμμετάσχουν οι Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Κουτσούμπας και Λεβέντης. Άγνωστο παραμένει αν θα κληθεί να  συμμετέχει ο Γιάνης Βαρουφάκης ή ο Κυριάκος Βελόπουλος, καθώς ο πρώτος εμφανίζεται από τις δημοσκοπήσεις να διεκδικεί με αξιώσεις αρκετές έδρες στην επόμενη Βουλή (σε αντίθεση με τον Βασίλη Λεβέντη), ενώ ο δεύτερος, ο οποίος επίσης φέρεται να παλεύει για τη συμμετοχή του στο νέο κοινοβούλιο, υπήρξε η έκπληξη των ευρωεκλογών.

    Αντίθετα, από το ντιμπέιτ αναμένεται να εξαιρεθεί ξανά ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής.



    ΣΧΟΛΙΑ