• Πολιτική

    Σε εξέλιξη η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπένου για την ανοικοδόμηση της Βόρειας Εύβοιας

    • NewsRoom


    Την πρώτη συνάντηση με τον Σταύρο Μπένο έχει αυτή την ώρα  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να μπουν οι πρώτες βάσεις στα κυβερνητικά σχέδια ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας.

    Ο πρώην υπουργός και τοπογράφος μηχανικός στο επάγγελμα, Σταύρος Μπένος, επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό να ηγηθεί της επιτροπής εξαιτίας του θεαματικού έργου που επιτέλεσε ως δήμαρχος της Καλαμάτας από το 1978 έως το 1990, περίοδο στην οποία κατάφερε να ανοικοδομήσει την πόλη, αλλά και να αλλάξει τον χαρακτήρα της ειδικά μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986.

    Η έκθεση Μπένου

    Η έκθεση Μπένου για τη Βόρεια Εύβοια θα περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης πληγέντων, αλλά και άμεσες παρεμβάσεις για το φυσικό περιβάλλον, ώστε οι περιοχές που επλήγησαν να προστατευθούν από καιρικά φαινόμενα.

    Παράλληλα, θα περιλαμβάνει και μακροπρόθεσμο σχέδιο αναφορικά με τις εργασίες για την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής με έργα υποδομής. Στόχος είναι να στηριχθεί τόσο ο αγροτικός τομέας όσο και το τουριστικό προϊόν της Βόρειας Εύβοιας.

    Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπένου θα εξετασθεί ακόμη αν θα χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις για νέες οικονομικές ενισχύσεις για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

    Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός για τις πυρκαγιές αναφέρθηκε εκτενώς στην επιτροπή ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και στην επιλογή του Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής.

    «Οι πολίτες δεν θα είναι αβοήθητοι, το κράτος θα είναι δίπλα τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η Επιτροπή Μπένου.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι το μέγεθος της καταστροφής ξεπερνά την οικονομική επίπτωση από την πυρκαγιά, και ζήτησε βοήθεια «από έναν έμπειρο άνθρωπο, που γνωρίζει να χτίζει ο ίδιος μέσα από συντρίμμια, προκειμένου να χτίσουμε το μέλλον της Εύβοιας».

    Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε δύο επίπεδα: Πρώτον, βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης πληγέντων και, δεύτερον, άμεσες παρεμβάσεις για το φυσικό περιβάλλον, ώστε οι περιοχές που επλήγησαν να προστατευθούν από καιρικά φαινόμενα.

    «Γνωρίζω τον κ. Μπένο καλά, έχω προσωπική άποψη, και την επόμενη Τετάρτη θα συναντηθώ μαζί του για να βάλουμε μπρος τη μακροπρόθεσμη δουλειά ανάταξης της οικονομίας της περιοχής με έργα υποδομής», είχε πει ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «θα έχουμε αντικειμενική εκτίμηση ζημιάς στον αγροτικό τομέα και θα στηρίξουμε τον τουρισμό της Βόρειας Εύβοιας. Έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και τη γνώση να πετύχουμε την ανάταξη».

    Διαβάστε ακόμη:

    Φωτιά στα Βίλια: Μάχη να προληφθούν οι αναζωπυρώσεις – Στάχτη πάνω από 80.000 στρέμματα δάσους

    Κωστής Χατζηδάκης: Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί θα επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων



    ΣΧΟΛΙΑ