• Πολιτική

    Συγκλονιστικό βίντεο με τη ρύπανση από το μαζούτ στον βυθό της Σαλαμίνας

    • NewsRoom


    Σχεδόν μία εβδομάδα έχει περάσει από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ανοιχτά της Σαλαμίνας, με το μαζούτ να πλημμυρίζει τις ακτές της Αττικής.

    Η πετρελαιοκηλίδα, που προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στις ακτές, εκτός από την καταστροφή που προκάλεσε στην επιφάνεια της θάλασσας, παράλληλα έβλαψε σημαντικά και τον βυθό. Το πρώτο τέτοιο βίντεο από την καταστροφή που έχει προκληθεί στον βυθό έδωσε χθες στη δημοσιότητα η οργάνωση «Αρχιπέλαγος». Πρόκειται για εικόνες από τον βυθό της Σαλαμίνας όπου το πετρέλαιο φαίνεται να έχει «κολλήσει» στον πυθμένα, σε συμπαγή μεγάλα κομμάτια, καταστρέφοντας απ’ όπου περνά την υποθαλάσσια ζωή.

    Το μεσημέρι της Κυριακής το υπουργείο Ναυτιλίας σε έκτακτη ενημέρωσή από τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του υπουργείου, αντιπλοίαρχο Νίκο Λαγκαδιανό, έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής έχουν απαντληθεί 800 τόνοι μαζούτ.

    Ο υφυπουργός μάλιστα τόνισε πως «την ευθύνη ξεκάθαρα έχουν η πλοιοκτήτρια και η ασφαλιστική που την καλύπτει και όσοι έχουν απαιτήσεις θα στραφούν προς αυτές, αλλά θα πρέπει στα έγγραφα που καταθέτουν να είναι τεκμηριωμένη η απαίτησή τους».

    Μέχρι αυτή την ώρα έχει γίνει γνωστό πως το μαζούτ έχει φτάσει έως το Λαγονήσι. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες λουομένων, συσσωματώματα πετρελαίου είχαν εντοπιστεί και σε παραλίες της Σαρωνίδας. Στο «Μικρό Καβούρι» και στο «Μεγάλο Καβούρι» εμφανίζονται περιοδικά αραιά ψήγματα πετρελαίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Κουρουμπλής συστήνει άφοβα κολύμπι, ο Ξανθός απαγορεύει ακόμα και το ψάρεμα στις μολυσμένες ακτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη παραδοχή Προέδρου εταιρείας τοξικολογίας: Σε δύο χρόνια θα καθαρίσουν οι θάλασσες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Κουντούρης: Αυτός είναι ο πλοιοκτήτης της οικολογικής βόμβας «Αγία Ζώνη II» (videos)



    ΣΧΟΛΙΑ