• Ελλάδα

    Συγχαρητήρια Πάιατ στο ελληνικό ΥΠΕΞ για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

    • NewsRoom
    Παιατ

    Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάιατ


    Τα συγχαρητήριά του προς τους συναδέλφους του στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε -μέσω twitter- ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο κ. Πάιατ, παραθέτει μάλιστα δημοσίευμα, που φιλοξενεί δήλωσή του από τις 16 Μαΐου 2018, με την οποία επεσήμανε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Τουρκία, «έπρεπε να είχαν επιστρέψει» στην πατρίδα.

    Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονταν 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, προσγειώθηκαν στην Ελλάδα στις 3.19 τα ξημερώματα της Τετάρτης με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

    Εκεί τους περίμεναν οι γονείς τους, ενώ τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, αλλά και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.

    Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και οι δύο στρατιωτικοί αποβιβάστηκαν φορώντας στρατιωτικές στολές και κατευθύνθηκαν πρώτα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας πριν χαθούν στην αγκαλιά των γονιών τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλη η αλήθεια για την απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών-Τι λένε οι ειδικοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι 2 στρατιωτικοί περιγράφουν πώς τους συνέλαβαν



    ΣΧΟΛΙΑ