Πολιτική

Σι Τζινπίνγκ από το Μουσείο της Ακρόπολης: Σας στηρίζουμε στο αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών (pics)

  • NewsRoom

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνοδευόμενος από τον Προέδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης,


«Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά θα έχετε την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Κινέζος πρόεδρος μπροστά από τις Καρυάτιδες, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε για μία ώρα, σήμερα το πρωί.

Στο σημείο αυτό, στο κέντρο του Μουσείου, όπως το χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε.

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνοδευόμενος από τον Προέδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης

Ο Σι Τζινπίνγκ συνοδευόμενος από τον Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφτηκαν το Μουσείο της ΑκρόποληςΤο προεδρικό ζεύγος της Κίνας υποδέχθηκαν στο Μουσείο Ακρόπολης ο Προκόπης Παυλόπουλος με τη σύζυγό του, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Δημήτρης Παντερμαλής, πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης. Πρώτη στάση της ξενάγησης, την οποία πραγματοποίησε ο κ. Παντερμαλής, ήταν η ανασκαφή στην είσοδο του μουσείου.

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνοδευόμενος από τον Προέδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης ήταν ο τελευταίος σταθμός του Κινέζου προέδρου στην Αθήνα. Αμέσως μετά αναχώρησε για το αεροδρόμιο.


ΣΧΟΛΙΑ