• Πολιτική

    Σεμπάστιαν Κουρτς για Σύνοδο Κορυφής: Διαπιστώθηκε πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση με κυρώσεις στην Τουρκία

    • NewsRoom

    Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς


    Την ικανοποίησή του δήλωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς για τη Σύνοδο Κορυφής όσον αφορά το ζήτημα της Τουρκίας, δηλώνοντας μάλιστα «χαρούμενος» για το γεγονός πως χώρες που «παραδοσιακά δείχνουν πολύ κατανόηση» στην Άγκυρα αναγνώρισαν σαφώς πως «η Τουρκία αφήνει τη μία πρόκληση να ακολουθήσει την άλλη».

    Ο Αυστριακός Καγκελάριος τόνισε πως η Σύνοδος Κορυφής προχώρησε στη διαπίστωση πως απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας θα «πρέπει να υπάρξει αντίδραση με κυρώσεις».

    Την παραμονή της Συνόδου Κορυφής της, ο Κουρτς είχε καταδικάσει τόσο τη νέα αποστολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και το άνοιγμα από την Τουρκία της παραλίας στα Βαρώσια, τονίζοντας πως σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο θα υπάρξουν κυρώσεις. «Η Τουρκία απομακρύνεται εδώ και χρόνια ολοένα και περισσότερο από τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως σαφώς διαπιστώνει και η πρόσφατη έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είχε δηλώσει ο Σεμπάστιαν Κουρτς.



    ΣΧΟΛΙΑ