• Πολιτική

    Τηλεφωνική διαπραγμάτευση Τραμπ – Ερντογάν για τους S-400

    • NewsRoom
    τραμπ ερντογαν

    Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πλανητάρχης, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τους ρωσικούς πυραύλους S-400. Αντικείμενο συζήτησης των δύο ηγετών ήταν η τουρκική πρόταση για συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας που θα ασχοληθεί με τα ζητήματα της σχεδιαζόμενης αγοράς του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, που ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η τουρκική πλευρά, «ο αξιότιμος πρόεδρός μας αναφέρθηκε στην πρόταση συγκρότησης μιας ομάδας εργασίας, σχετικά με την προμήθεια του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

    Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Ουάσιγκτον, το αντιπυραυλικό σύστημα θα μπορούσε να υπονομεύσει τα μαχητικά της F-35. Στο επιχείρημα αυτό, η Άγκυρα απαντάει ότι μια ομάδα εργασίας θα μπορούσε να αξιολογήσει τον αντίκτυπο των S-400 στα μαχητικά. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι την Παρασκευή δεν είχε νέα από τους Αμερικανούς.

    Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, Ερντογάν και Τραμπ αντήλλαξαν επίσης απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ενώ συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία στον τομέα της αντιτρομοκρατίας. Τέλος, στο πλαίσιο της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο πρόεδροι συνομίλησαν και για άλλα διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ερντογάν: «Θα εξετάζουμε συνεργασία με τη Ρωσία και για τους πυραύλους S-500»!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τουρκία ξεκίνησε τις εργασίες για την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-400

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Elon Musk: Έστειλε τον πιο ισχυρό πύραυλο στον κόσμο στην πρώτη του εμπορική πτήση



    ΣΧΟΛΙΑ