• Πολιτική

    Η Τουρκία ξεκίνησε τις εργασίες για την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-400

    • NewsRoom

    S-400


    Τις προετοιμασίες για την εγκατάσταση του πρώτου σιλό, στο οποίο θα τοποθετηθεί το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 ξεκίνησε η Τουρκία, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

    Το CNBC, το οποίο επικαλείται ανώνυμη αμερικανική κυβερνητική πηγή, αναφέρει πως οι προετοιμασίες επιβεβαιώθηκαν μέσω φωτογραφιών που τράβηξε δορυφόρος. Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει πως οι εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται, αφορούν το πυραυλικό σύστημα S-400, ωστόσο απέφυγε να αποκαλύψει στα ΜΜΕ την τοποθεσία που κατασκευάζονται οι τουρκικές εγκαταστάσεις.

    Οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι η υλοποίηση της συμφωνίας της Τουρκίας με τους Ρώσους θα οδηγήσει στην ακύρωση της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35. Μάλιστα, πρόσφατα μπλόκαραν την πώληση του νέου υπερσύγχρονου αεροσκάφους στην Τουρκία. Ωστόσο, ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε δημόσια πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί κανονικά η παραλαβή των S-400.

    Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έχει αποφασίσει την αναβάθμιση ενός μεγάλου μέρους των δικών της μαχητικών F-16, ως απάντηση στην πιθανή απόκτηση των F-35 από την Τουρκία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απειλή ΗΠΑ σε Τουρκία: Αν αγοράσετε τους S-400 θα σας επιβάλλουμε κυρώσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία για τους S-400, συμπαραγωγή στους ρωσικούς S-500 θέλει η Άγκυρα



    ΣΧΟΛΙΑ