• Πολιτική

    Σε πλήρη ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό στο Καστελόριζο – Σε στενό κλοιό το Oruc Reis (pics)

    • NewsRoom


    Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό ανοιχτά του Καστελόριζου, παρακολουθώντας τις κινήσεις του Oruc Reis, το οποίο το πρωί της Τρίτης έφτασε σε απόσταση μόλις 9 ναυτικών μιλιών από το Σύμπλεγμα της Μεγίστης.

    Σήμερα για ακόμη μια φορά η Τουρκία έδειξε την διάθεσή της να δοκιμάσει τα νεύρα και την υπομονή της Ελλάδας και του Πολεμικού Ναυτικού. Το σεισμογραφικό Oruc Reis έφτασε σε απόσταση 9 ναυτικών μιλίων το πρωί της Τρίτης, ωστόσο βρήκαν σε ετοιμότητα τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Πλωτό τείχος 8 πλοίων έπλευσαν στο Καστελόριζο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ετοιμότητας στην Άγκυρα.

    Στρατιωτικοί κύκλοι σημειώνουν πως «το στρατιωτικό προσωπικό έχει τεθεί για μία ακόμα φορά σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, με τα Πολεμικά μας Πλοία να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των τουρκικών προκλήσεων αναλαμβάνοντας καίριες θέσεις, πανέτοιμα να αντιδράσουν, σύμφωνα με την καθοδήγηση και τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας. Την ίδια στιγμή, τα πολεμικά μας αεροσκάφη είναι σε ύψιστη ετοιμότητα στις Μοίρες τους, ενώ οι Σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς έχουν θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις Μονάδες τους, παραμένοντας σε άμεση ετοιμότητα αναλόγως».

    Η ελληνική πλευρά έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν «τσιμπάει» στα «δολώματα» που της ρίχνει η Τουρκία, αποδεικνύοντας πως κυριαρχεί η ψυχραιμία και η υπομονή αλλά ταυτόχρονα η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα να διαφυλάξει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.



    ΣΧΟΛΙΑ