• Πολιτική

    Χωρίς δηλώσεις έληξε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα: Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

    • NewsRoom
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑσ

    O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα συζητούν για την ψήφο των εκτός επικρατείας εκλογέων


    Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στην Βουλή για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό. Ακολουθούν τα ραντεβού με Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα (στις 16:00), Κυριάκο Βελόπουλο (στις 16:45) και Γιάνη Βαρουφάκη (17:30).

    Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η συνάντηση διήρκεσε 55 λεπτά και θα ακολουθήσει ανακοίνωση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μπαίνοντας στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Βλέπω έκανες αλλαγές».

    «Αλλαγές μικρές» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. «Ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις» επέμεινε ο κ. Τσίπρας.

    «Μεταρρυθμίσεις επίπλων» ανταπάντησε ο πρωθυπουργός.

    Από την συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα

    Λίγη ώρα πριν από την συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

    » Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία για αυτό το μείζον θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα είναι μια επιτυχής άσκηση συναίνεσης και δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι».

    Ο πρωθυπουργός θέλει να διερευνήσει εάν υπάρχει πιθανότητα συναίνεσης στο σοβαρό αυτό ζήτημα, που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

    Κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθούν 200 ψήφοι, ώστε οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους, αφού συνταγματική πρόβλεψη θέλει 200 βουλευτές να υπερψηφίζουν σχετικό νόμο.

    Ωστόσο, τα μαθηματικά δεν βγαίνουν τόσο εύκολα, από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ (86 έδρες) δεν συναινεί στην κυβερνητική πρόταση, παρ’ όλο που ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες στον Alpha ότι προσέρχεται στην συνάντηση με διάθεση συνεννόησης.

    Από κει και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βασίζεται στις 22 έδρες του ΚΙΝΑΛ, με τις οποίες φτάνει τις 180 ψήφους.

    Επομένως, όπως φαίνεται, όλα θα κριθούν από την στάση του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.

     



    ΣΧΟΛΙΑ