• Πολιτική

    Σε ισχύ ο διπλασιασμός του προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις σε όλη τη χώρα

    • NewsRoom
    διόδια


     Σε ισχύ τέθηκε από τις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το μέτρο της αυστηρότερης απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων, προκειμένου να αποτραπούν συγκεντρώσεις πολιτών κατά την εορτή του Πάσχα.

    Σύμφωνα με το αυστηροποιημένο πλαίσιο, επεκτείνεται από τις εθνικές οδούς σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις, στα 300 ευρώ και η αφαίρεση των πινακίδων των ΙΧ που κινούνται χωρίς σοβαρό λόγο.

    Ταυτόχρονα,  η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, (κωδικός Β4), θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα. Καταχρηστική και παραπειστική της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

    Το αυστηρότερο πλαίσιο θα ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα (προς Τρίτη).

    Ήδη στους δρόμους σε όλη τη χώρα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα κάνουν ολονύχτια μπλόκα – με τη συμβολή drone και ελικοπτέρων με προβολείς νυκτός – και θα ελέγχουν όλο το 24ωρο κάθε όχημα προκειμένου να αποτρέψουν τόσο τυχόν επίδοξους εκδρομείς όσο και απρόοπτα το βράδυ της Ανάστασης.

    Το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων  ανέρχεται σε 1.000 ευρώ για κάθε άτομο.



    ΣΧΟΛΙΑ