Πολιτική

Σε αναμονή οι καλλιτέχνες μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

  • NewsRoom
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


Σε αναμονή γραπτών αποφάσεων από την κυβέρνηση, που θα λάβουν έως το τέλος της εβδομάδας, βρίσκονται οι καλλιτέχνες για τα όσα συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο και τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Εξερχόμενοι από το Μαξίμου οι εκπρόσωποι των σωματείων και εκπαιδευτικών δραματικών σχολών εξέφρασαν επιφυλακτικότητα έως ότου λάβουν γραπτώς από το Μαξίμου όσα προέκυψαν από τη σημερινή συζήτηση.

«Εάν υπάρχει σύγκλιση μένει να αποδειχτεί. Για εμάς δεν είναι θέμα παρεξήγησης, ότι δεν καταλάβαμε. Το θέμα είναι να καταλάβει και η απέναντι πλευρά ότι η παρεξήγηση είναι πρόβλημα. Δεν πρόκειται για παρεξήγηση νομικού ούτε λογοτεχνικού επιπέδου. Είναι προσβολή ηθική, αξιοπρέπειας και επαγγελματική που πρέπει να αποκατασταθεί έως το τέλος της εβδομάδας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ Άρης Λάσκος εξερχόμενος από το Μαξίμου.

«Καταθέσαμε το σύνολο των αιτημάτων μας για τα οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, την οποία συνολικά οι συλλογικοί φορείς θα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε εάν μας καλύπτει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ Κώστας Κεχαγιόγλου, τονίζοντας ότι ο κλάδος συνεχίζει τις κινητοποιήσεις μέχρι να υπάρξουν έμπρακτες αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 17/2.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης σε καλλιτέχνες: Δημιουργία ΑΕΙ, λύση του θέματος της μισθολογικής διαφοράς, κατατακτήριες για την είσοδο στο πανεπιστήμιοΣΧΟΛΙΑ