• Πολιτική

    Σχολεία: Ανησυχία για τα κενά – Σύσκεψη στο Μαξίμου για προσλήψεις εκπαιδευτικών

    • Αλίκη Χατζή
    Σκέρτσος: Τα οφέλη του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού που πρότεινε η Ελλάδα

    Άκης Σκέρτσος-Υπουργός Επικρατείας


    Σύσκεψη με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου και πιθανότατα και της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση τα κενά που θα προκύψουν από τυχόν μαζική νόσηση εκπαιδευτικών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αναπλήρωση δασκάλων και καθηγητών που θα νοσήσουν, πιθανότατα μέσω νέων προσλήψεων.

    Την ίδια ώρα, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, η οποία πιθανότατα θα συνεδριάσουν αύριο, να εισηγηθούν αυστηροποίηση των μέτρων για τη λειτουργία των σχολείων. Εξίσου πιθανό, θεωρείται οι εξελίξεις να επιβάλλουν την αλλαγή του κανόνα 50%+1, η οποία σημειωτέον, ελήφθη με πολιτικά κριτήρια.

    Διαθέσιμη η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης

    Στην ενημέρωση της Δευτέρας των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για την αναπλήρωσή των εκπαιδευτικών κενών που θα προκύψουν, είτε εκ των έσω με μετακίνηση εκπαιδευτικών, είτε με νέες προσλήψεις, γνωστοποίησε και ανακοίνωσε ότι σήμερα «προχωρήσαμε σε 850 προσλήψεις εκπαιδευτικών».

    Η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι διαθέσιμη και όποτε κλείνει ένα τμήμα αμέσως η εκπαιδευτική διαδικασία, μεταφέρεται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανέφερε ακόμα.

    Σχολιάζοντας τις δυσλειτουργίες που καταγράφηκαν με την προμήθεια των self test των μαθητών, έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις που γονείς δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τεστ, τις οποίες απέδωσε σε «ζήτημα διανομής και διαχείρισης από τα κέντρα διάθεσης στα φαρμακεία» και όχι σε έλλειψη αποθεμάτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε, εξάλλου, ότι ανοίγουν τα σχολεία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

    Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι έχουν διατεθεί πάνω από 120 εκατ. ευρώ για δωρεάν διενέργεια διαγνωστικών τεστ μέχρι στιγμής, ενώ επεσήμανε ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει εκτεταμένη δωρεάν συνταγογράφηση. Αντίθετα, όπως είπε, στην Ελλάδα, όποιος επιθυμεί μπορεί να μεταβεί σε σημεία που βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για τη διενέργεια δωρεάν ελέγχου.

    Ως προς τη χρονική ισχύ των μέτρων, τα οποία λήγουν τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου, είπε ότι την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, η οποία θα προχωρήσει στις εισηγήσεις της, με τις όποιες αποφάσεις να ανακοινώνονται έγκαιρα.

    Ερωτηθείς για τον East Med, είπε ότι η Ελλάδα είναι ισχυρός διαμετακομιστικός κόμβος, ρόλο που θα τον έχει ανεξάρτητα από τη διαδικασία όδευσης των αγωγών.

    Ως προς τις απειλές σε βάρος του πρύτανη του ΑΠΘ, στον απόηχο της εκκένωσης -έπειτα από 34 χρόνια- κατάληψης στον χώρο του πανεπιστημίου, κάλεσε όλα τα κόμματα να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους με ξεκάθαρο τρόπο.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ