• Πολιτική

    Σαλβίνι: «Οι καιροί που κάποιοι νόμιζαν πως η Ιταλία ήταν κέντρο υποδοχής προσφύγων τελείωσαν»

    Salvini Σαλβίνι

    Ματτέο Σαλβίνι


    Το ζήτημα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών αναμένεται να θέσει στο επόμενο  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας, η οποία, μέσω του υπουργού Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι προειδοποιεί πως οι καιροί που κάποιοι πίστευαν πως η Ιταλία είναι κέντρο υποδοχής μεταναστών, έχουν τελειώσει.

    Σχολιάζοντας την άφιξη των 629 μεταναστών που επέβαιναν σε πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και στο σκάφος Aquarius, στην Βαλένθια της Ισπανίας, ο Σαλβίνι δήλωσε με νόημα πως ελπίζει «η Ισπανία να δεχθεί άλλες 66.000 μετανάστες»!

    Μάλιστα, πρόσθεσε πως ευελπιστεί το ίδιο να κάνουν η Πορτογαλία, η Μάλτα και άλλες χώρες.

    «Κάνουμε αυτό που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, προστατεύουμε τα εθνικά μας σύνορα. Το κάνουμε με χαμηλούς τόνους και καλή αγωγή, αλλά οι καλοί καιροί, για όσους νόμιζαν ότι η Ιταλία ήταν ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων έχουν τελειώσει», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα.

    «Επιτέλους, οι Γάλλοι, οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί και Γερμανοί μας ακούνε. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είμαστε πρωταγωνιστές σε ό,τι αφορά τις επιλογές για το μέλλον, υπερασπιζόμενοι το εθνικό μας συμφέρον», ολοκλήρωσε ο Ματτέο Σαλβίνι.



    ΣΧΟΛΙΑ