• Πολιτική

    Σάλος για Πολάκη, νέο πρόβλημα για ΣΥΡΙΖΑ: Φωτιές άναψε το γλέντι εν μέσω καραντίνας

    • NewsRoom

    Παύλος Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Άλυτο πρόβλημα παραμένει για τον ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι ο αντιπολιτευτικός λόγος του πολλές φορές πέφτει στο κενό, όταν στελέχη του αλλάζουν την ατζέντα με κινήσεις ή δηλώσεις τους που δημιουργούν προβλήματα στο κόμμα. Αυτή την φορά ο νέος πονοκέφαλος ακούει στο όνομα Παύλος Πολάκης.

    Ο πρώην αναπληρωτής Υγείας έφερε -για ακόμη μία φορά- σε δύσκολη θέση το κόμμα του και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς, ενώ είχε ξεκινήσει η καραντίνα, ο ίδιος βρέθηκε σε φιλικό γλέντι σε σπίτι, αγνοώντας, αν και γιατρός ο ίδιος, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Ο κ. Πολάκης έκανε και ανάρτηση στο Facebook δύο φωτογραφιών από το γλέντι, όπου ο ίδιος εμφανίζεται μαζί με τους οικοδεσπότες και άλλους καλεσμένους γύρω από ένα τραπέζι, χωρίς μάσκες και χωρίς να τηρείται καμία απόσταση.

    Λίγο αργότερα επανήλθε στην ανάρτηση προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε κάνει τεστ για κορονοϊό και είχε βρεθεί αρνητικός.

    Η ανάρτησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ για το θέμα ρωτήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ στο Star.

    Εκεί απάντησε ως εξής: «Νομίζω ότι ήταν λάθος όσον αφορά την ανάρτηση, όσον αφορά την εξήγηση όμως, η εξήγηση είναι επαρκής».

    Πρόσθεσε μάλιστα πως «ένας γιατρός που χειρουργεί είναι μέσα στο χειρουργείο και έχει τεστ τις τελευταίες 30 ώρες είναι προφανές ότι δεν είναι κίνδυνος και δεν είναι επικίνδυνος, για να διαδώσει τον ιό».

    Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, τόσο για την κίνηση του Παύλου Πολάκη όσο και την απάντηση που έδωσε στην συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας, καλύπτοντας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό.

    Το κυβερνών κόμμα ζήτηση την διαγραφή του κ. Πολάκη, καθώς «γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα».

    «Ο ιατρός και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και παρακινεί τους πολίτες να παρανομούν. Αν αυτό δεν αποτελεί κεντρική γραμμή από τον κ. Τσίπρα, τότε οφείλει άμεσα να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση.

    Μετά την συνέντευξη Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία σχολίασε: «Αν κάτι συγκρατήσαμε από την ασυνάρτητη συνέντευξη του κ. Τσίπρα είναι η πλήρης κάλυψη στον κ. Πολάκη. Δεν τον ενόχλησε η παράνομη πράξη, αλλά η δημοσιοποίηση της. Και αφού δεν την καταδικάζει, την καλύπτει. ‘Παρανομείτε, αλλά στα κρυφά’ λέει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα. Αυτός ήταν πάντα. Και μένει πάντα ίδιος και ανεύθυνος».



    ΣΧΟΛΙΑ