• Πολιτική

    Σάλος από την ανακοίνωση Γονέων σε δημοτικό για τα προσφυγόπουλα

    • NewsRoom


    Σάλο έχει προκαλέσει ανακοίνωση-ντροπή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου με την οποία οι … “περήφανοι” γονείς γνωστοποιούν την απόφασή τους (!) να μην δεχθούν κανένα προσφυγόπουλο στις σχολικές αίθουσες.

    Απειλούν μάλιστα με κατάληψη του σχολικού κτιρίου σε περίπτωση που τελικά επιτραπεί στα παιδιά των προσφύγων να ενταχθούν στο σχολείο.

    Η απίστευτη ανακοίνωση κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου, πολλοί χρήστες των social media την επισυνάπτουν στις αναρτήσεις τους και η πολεμική στα σχόλια από κάτω δίνει και παίρνει.

    prosfigopoulasxoleio

    Άλλοι δηλώνουν αηδιασμένοι για το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” των γονέων των μικρών μαθητών και το “απαγορευτικό” στα παιδιά των προσφύγων, άλλοι σπεύδουν να δικαιολογήσουν την αντίδρασή τους επικαλούμενοι την αδυναμία του ελληνικού σχολείου -ως θεσμού- να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως η ενσωμάτωση προσφύγων-μεταναστών, ενώ δεν λείπουν κι αυτοί που εκφράζουν ανοικτά την απέχθειά τους στα μικρά προσφυγόπουλα που απειλούν να “μολύνουν” με την παρουσία τους τα δημοτικά σχολεία της χώρας και να “αλλοιώσουν την πατρίδα μας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

    Δικαιολογημένη αντίδραση ή έκφανση απίστευτης απανθρωπιάς και έλλειψης στοιχειώδους παιδείας; ‘Οπως και να το πάρει κανείς το νέο αυτό κρούσμα προκαλεί μόνο αλγεινές εντυπώσεις τόσο για ρόλο του σχολείου και της σχολικής κοινότητας στην κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων – μεταναστών, όσο και για τον τρόπο που αντιδρά η κοινωνία συνολικά, στη νέα πραγματικότητα με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη, με τα χιλιάδες εγκλωβισμένα προσφυγόπουλα στη χώρα μας.

    Ευπρόσδεκτες οι απόψεις σας για το θέμα στο forum του mononews. Στείλτε μας τη γνώμη σας (πάνω από 150 λέξεις) στο [email protected], για να τη δημοσιεύσουμε στο mononews.gr. Επίσης, μπορείτε να σχολιάσετε κάτω από την ανάρτηση.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/misos-polaki-gia-ellines-dimosiografous-tsikrika-ke-tsimas-sto-stochastro-tou/73650



    ΣΧΟΛΙΑ