Διεθνής πολιτική

Ρωσία: Λαμβάνει μέτρα ως απάντηση στην απειλητική στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ

  • NewsRoom

Βλαντιμιρ Πούτιν (EPA/WORLD ECONOMIC FORUM HANDOUT)


«Η Ρωσία λαμβάνει μέτρα ως απάντηση στην απειλητική στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ, και οι μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούμε όπως και οι αιφνίδιες επιθεωρήσεις έδειξαν την πλήρη ετοιμότητα του ρωσικού στρατού να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Αντιδρώντας στην απειλητική για την Ρωσία στρατιωτική δραστηριότητα της συμμαχίας λάβαμε τα αντίστοιχα μέτρα δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Ο Σόιγκου είπε ότι το ΝΑΤΟ προτίθεται να αναπτύξει 40.000 στρατιώτες και 15.000 στρατιωτικό προσωπικό κοντά στα σύνορα με την Ρωσία. Ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή αμερικανικά στρατεύματα μεταφέρονται από το ηπειρωτικό τμήμα της Βορείου Αμερικής στην Ευρώπη. «Γίνεται μετακίνηση στρατευμάτων στην Ευρώπη κοντά στα ρωσικά σύνορα. Οι βασικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στις περιοχές πλησίον της Μαύρης Θάλασσας και στην περιοχή της Βαλτικής», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Την ίδια στιγμή παρατηρείται μια συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα ανατολικά σύνορα με την Ουκρανία και στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα προσάρτησε το 2014.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: «Αντίπαλος» οι ΗΠΑ – Να μείνει μακριά από την Κριμαία

Επικοινωνία Μπάιντεν – Πούτιν: Ο Αμερικανός Πρόεδρος πρότεινε σύνοδο κορυφής «σε τρίτη χώρα»

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ