array(0) {
}
        
    
Menu
-0.8%
Τζίρος: 251.98 εκατ.

Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην P-TEC

Ρόμπερτ Πεφάνης. Διευθυντής Επικοινωνίας Τhe American College of Greece (Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος)
Comments

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσα προ ολίγου τις επίσημες διαρροές και τα παραλειπόμενα από το προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit. Με την 29η Μαρτίου 2019 να αποτελεί την ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η πρώτη ανάγνωση του προσχεδίου μας προϊδεάζει ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μάλλον μια δεκαετία αργότερα.

Τα εμπόδια που εμφανίζονται (εσκεμμένως ή όχι) φαίνονται ανυπέρβλητα. Ψηλά στον κατάλογο, το καθεστώς των συνόρων μεταξύ Β. Ιρλανδίας και Ιρλανδίας.

Η δημιουργία συνόρων (“Hard Border”) μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βορείου Ιρλανδίας που θα πρέπει να ισχύσει, θα αποτελέσει καταπάτηση της ιστορικής συμφωνίας ειρήνευσης (“Good Friday Agreement”) που υπεγράφη επί Πρωθυπουργίας Μπλερ, η οποία και τερμάτισε δεκαετίες βίας μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών.

Αν προσθέσει και τα επι μέρους άλυτα, προς το παρόν, ζητήματα των εμπορικών συναλλαγών με τα κράτη-μέλη της Ε.Ε, της επαναφοράς ταξιδιωτικών περιορισμών και πολλών ακόμα, δημιουργείται και επί δικαίω, η εντύπωση ότι θα εφαρμοσθεί ένα ιδιότυπο μοντέλο συνύπαρξης της Βρετανίας εντός της Ε.Ε. Ακριβώς όμως, το αντίθετο με αυτό που αποφάσισε ο βρετανικός λαός στο σχετικό Δημοψήφισμα.

Εν αναμονή!

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Henley & Partners: Γιατί 42 πολυεκατομμυριούχοι επιλέγουν την Αθήνα για να μείνουν
Πώς η ζάπλουτη Premier League «σώζει» την Αγγλία μετά το Brexit
CNBC: Οι 4 άξονες της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. – Βρετανίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Φορολογική μεταρρύθμιση: Το απόγευμα η ονομαστική ψηφοφορία
Παπασταύρου: Αν η ερευνητική γεώτρηση αποδειχθεί θετική, μιλάμε για παραγωγή αερίου στο Ιόνιο από το 2030
Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην P-TEC
Νέα πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας
Αυγενάκης: «Φτάνει πια με τη στοχοποίηση της Κρήτης» στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Η οπλοκατοχή είναι «πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο»
Μητσοτάκης: Στις 9:00 η ομιλία του στην P-TEC στο Ζάππειο – Στο επίκεντρο η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο
Αλέξης Τσίπρας στην Ιθάκη ή Χάρι Πότερ στο Χόγκουαρτς;
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες στιγμές της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα – H ανάρτησή της
Bloomberg: Ουκρανία και ΗΠΑ είχαν «θετικές» συνομιλίες για την αγορά πυραύλων Τόμαχοκ 
Τραμπ: Διαβεβαίωσε ότι διεθνής δύναμη σταθεροποίησης θα αναπτυχθεί «πολύ σύντομα» στη Γάζα