• What's happening

    Ρίγη συγκίνησης στο αντίο του Κωστή Στεφανόπουλου – Μεσίστιες οι ελληνικές σημαίες (pics + video)

    stefanopoulos


    Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση.

    Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη. Μέχρι και σήμερα την ημέρα της κηδείας του, θα τηρηθεί δημόσιο πένθος και οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες.

    Στο πλαίσιο αυτό στο προαύλιο του ιερού ναού βρίσκεται ήδη τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς ενώ πλήθος κόσμου έχει ήδη συγκεντρωθεί για το τελευταίο αντίο στον «ευπατρίδη της πολιτικής».

    Κατά την εξόδιο ακολουθία, από τις 14:10-14:20, θα ριφθούν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=fxct0e0a3GQ

    Η ταφή του θα γίνει την Τετάρτη στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας.Από τις 11 το πρωί της Τετάρτης η σορός του θα βρίσκεται στο εκκλησάκι των Αγγέλων μέχρι τη 1 το μεσημέρι που θα γίνει η ταφή. Μετά την ταφή η οικογένεια θα δεχθεί συγγενείς στο σπίτι της στο Ρίο.
    Ο Κωστής Στεφανόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μετά από τετραήμερη νοσηλεία.

    https://www.youtube.com/watch?v=fxct0e0a3GQ

    Μεσίστιες οι σημαίες για το «αντίο» στον Κωστή Στεφανόπουλο

     

     

     

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κωστής Στεφανόπουλος: Πανελλήνια συγκίνηση – Έτσι τον αποχαιρετούν απλός κόσμος και πολιτικοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωστής Στεφανόπουλος: H συγκλονιστική ομιλία ενώπιον του Clinton το 1999 (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κωστής Στεφανόπουλος: Ο πολιτικός που λάτρεψε ο ελληνικός λαός – Τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της ζωής του (video)



    ΣΧΟΛΙΑ