• Πολιτική

    Reuters: Για λογαριασμό της Τουρκικής κυβέρνησης ενεργούν οι χάκερς που επιτέθηκαν σε ελληνικές ιστοσελίδες

    • NewsRoom


    Τούρκοι χάκερς που εκτιμάται ότι ενεργούν προς το συμφέρον της Τουρκικής Κυβέρνησης ευθύνονται για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες και σε άλλους οργανισμούς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τρεις υψηλόβαθμους Δυτικούς αξιωματούχους.

    Σύμφωνα με το Reuters, οι Τούρκοι χάκερ επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 30 οργανισμούς, μεταξύ των οποίων υπουργεία, πρεσβείες και υπηρεσίες ασφάλειας, καθώς και επιχειρήσεις και άλλες ομάδες. Μεταξύ των στόχων τους ήταν και ελληνικές και κυπριακές κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης του Ιράκ.

    Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν υποκλοπές της κίνησης σε μια ιστοσελίδα, κάτι που πιθανώς δίνει στους χάκερ τη δυνατότητα να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση στα δίκτυα των κυβερνητικών οργανισμών. Σύμφωνα με δύο Βρετανούς αξιωματούχους και έναν Αμερικανό, η συγκεκριμένη δραστηριότητα φέρει όλα τα στοιχεία μιας επιχείρησης κατασκοπίας υποστηριζόμενη από το κράτος με σκοπό να προωθηθούν τα τουρκικά συμφέροντα.



    ΣΧΟΛΙΑ