• Πολιτική

    Ρένα Δούρου: Την άρση της ασυλίας της για το Μάτι εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής

    • NewsRoom
    Ρένα Δούρου

    Ρένα Δούρου


    Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ρένας Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι, αποφάσισε να εισηγηθεί ομόφωνα η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

    Πρόκειται για την δεύτερη δικογραφία που διαβιβάζεται στην Βουλή και αφορά ευθύνες και παραλήψεις τις πρώην περιφερειάρχη Αττικής για την φονική πυρκαγιά.

    Σημειώνεται ότι η κυρία Δούρου έχει ζητήσει από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής αλλά και από την Ολομέλεια της Βουλής να αρθεί η ασυλία της προκειμένου να συνεχιστεί η δικαστική διαδικασία.

    Πέραν αυτού, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να προτείνει την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοτρωνιά για υπόθεση υπεξαίρεσης την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Λαμιέων και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανού έπειτα από μήνυση για απιστία για υπόθεση του ΕΦΚΑ.

    Ο Πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε πως οι μη άρσεις ασυλίας είναι πλέον ελάχιστες,  απολύτως αιτιολογημένες και μόνο στις περιπτώσεις που πρέπει να προστατεύεται ο βουλευτής για την πολιτική του δράση.

    Πάντως, κατά την συζήτηση της υπόθεσης του κ. Καλαματιανού ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση του ΕΦΚΑ ενώ δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος του οργανισμού τα μέλη της επιτροπής επανέφεραν το ζήτημα των προδήλως αβάσιμων μηνύσεων, τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να προβαίνει σε τυπικό έλεγχο πριν διαβιβάσει αίτημα για άρση ασυλίας στη Βουλή.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης: Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες

    Αυγενάκης: Οι αγρότες της Θεσσαλίας δεν είναι μόνοι – Η πολιτεία είναι στο πλευρό τους

    Στο συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα ο Νίκος Δένδιας



    ΣΧΟΛΙΑ