• Πολιτική

    Ράμμος: Πήρε θέση και για την εκδήλωση «Μένουμε Ευρώπη;»

    • NewsRoom
    Χρήστος Ράμμος

    Χρήστος Ράμμος


    Με ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος αποφάσισε να πάρει θέσει και για τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει με αφορμή την εκδήλωση με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη;», με θέμα τις υποκλοπές, το Κράτος Δικαίου και τα δικαιώματα.

    Υπενθυμίζεται πως για τον αμφιλεγόμενο τίτλο της εκδήλωσης, που επαναφέρει μνήμες από την περίοδο διχασμού του δημοψηφίσματος του 2015, διαφώνησαν δημόσια ο Ευάγγελος Βενιζέλος – ο οποίος συμμετέχει στην εκδήλωση μαζί με τους  Νίκο Αλιβιζάτο και ο Ξενοφώντα Κοντιάδη – με την Άννα Διαμαντοπούλου. Με την ανάρτησή του ο Χρήστος Ράμμος υπερασπίζεται τη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Αναλυτικά η ανάρτηση του:

    «Επειδή πολλά λέγονται τις τελευταίες ώρες για το ποιοι μένουν πιστοί στην Ευρώπη και ποιοι την προδίδουν, ίσως θα ήταν καλό να θυμηθούμε ότι η Ευρώπη (το ευρωπαϊκό πνεύμα και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός) δεν είναι σύνθημα, ούτε μία οριστικά παγωμένη στον χρόνο ταυτότητα. Επίσης, σίγουρα, δεν είναι μανιχαϊσμοί και φανατισμοί. Η Ευρώπη είναι το δημοκρατικό πλαίσιο, ο διάλογος, η ευρυχωρία που επιτρέπει σε αντίθετες απόψεις να συζητούν μεταξύ τους, και να επιχειρούν να ακούσει η μία την άλλη. Είναι η ανεκτικότητα και ο ήρεμος διάλογος χωρίς μακαρθικού τύπου εκ των προτέρων αποκλεισμούς και η συνεχής αναζήτηση της αλήθειας, ακόμη και αν αυτή καμιά φορά είναι βασανιστική».

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου κατά Ράμμου: Εξώθησε την ανεξάρτητη ΑΔΑΕ σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

    Αλέξης Τσίπρας: Ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

    Ανδρουλάκης για παρακολουθήσεις: Να προκαλέσει ο Μητσοτάκης ενημέρωση της επιτροπής θεσμών



    ΣΧΟΛΙΑ