• Πολιτική

    Pulse: Ισοβαθμία για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Το 52% θεωρεί σε «σωστή κατεύθυνση» το νομοσχέδιο Πιερρακάκη

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Κασσελάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης


    Ισχυρό προβάδισμα 17,5% διατηρεί η ΝΔ από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί του συνόλου του δείγματος για την υποθετική περίπτωση εθνικών εκλογών την  ερχόμενη Κυριακή, το 29,5% δηλώνει πως θα ψήφιζε ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με ποσοστό 12%.

    Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 7%, η Νίκη με 3%, ενώ Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά συγκεντρώνουν 2,5%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13%.

    Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,5% ενώ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  βρίσκονται στο 14%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το κόμμα της Νίκης με 4%, Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά 3%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,5%.

    Στο ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά 34% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 10%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος ισοψηφούν με 6% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4%.

    Όσον αφορά τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές, στην ερώτηση αν θα πάτε να ψηφίσετε το 86% δήλωσε ότι θα πάει να ψηφίσει.

    Αναφορικά με τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και τη διεξαγωγή του συνεδρίου αλλά και τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, το 56% των ερωτηθέντων απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει αποδυναμωμένος, το 25% πως δεν αλλάζει κάτι ενώ μόλις το 8% θεωρεί πως βγαίνει δυναμωμένος.

    Αντίθετα, ανάμεσα σε εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 45% πιστεύει ότι το κόμμα βγήκε ενισχυμένο μετά το συνέδριο, το 38% απαντά το ίδιο και το 10% αποδυναμωμένο.

    Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη,  επί του συνόλου του δείγματος, το 37% πιστεύει ότι μετά το συνέδριο βγαίνει αποδυναμωμένος, 34% τα ίδια και το 17% ενισχυμένος. Αντίθετα, ανάμεσα σε εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 58% πιστεύει ότι ο πρόεδρος του κόμματος βγαίνει ενισχυμένος μετά το συνέδριο.

    Όσον αφορά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, επί του συνόλου του δείγματος, το 48% λέει πως μετά το συνέδριο βγαίνει αποδυναμωμένος, 31% τα ίδια και το 7% ενισχυμένος. Από εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 41% πιστεύει ότι δεν άλλαξε τίποτα.

    Γενικότερα, μετά το συνεδρείο συγκριτικά και επί του συνόλου του δείγματος το 56% πιστεύει πως γενικά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει αποδυναμωμένο, το 48% ο Αλέξης Τσίπρας και το 37% ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Από τους προτιθέμενους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συγκριτικά το 58% πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι εκείνος που βγαίνει ενισχυμένος, το 45% ο ΣΥΡΙΖΑ και το 30% πως ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει αποδυναμωμένος.

    Στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων, το 52% θεωρεί πως το νομοσχέδιο Πιερρακάκη πιστεύει πως είναι στην σωστή κατεύθυνση, με κάποιες βελτιώσεις ωστόσο.

    Διαβάστε επίσης

    Χούθι: Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο πλοίο MSC Sky

    ΑΙΝΟΣ: Τι απαντά για το πρόστιμο από το Υπ. Ανάπτυξης

    Ο Ερντογάν προαναγγέλλει στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ



    ΣΧΟΛΙΑ