• Ναυτιλία

    Χούθι: Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο πλοίο MSC Sky

    MSC SKY II

    MSC SKY II


    Την ευθύνη για την επίθεση στο πλοίο MSC Sky ανέλαβαν οι Χούθι,  σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου τους Γιαχία Σαρέα.

    «Οι ναυτικές δυνάμεις των Υεμενιτικών Ενόπλων Δυνάμεων” εξαπέλυσαν μια στοχευμμένη επιχείρηση εναντίον του ισραηλινού πλοίου MSC Sky στην Αραβική Θάλασσα με έναν αριθμό κατάλληλων πυραύλων πλεύσης και το πλήγμα ήταν ακριβείας και άμεσο», ανέφερε ο Σαρέα.

    Η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey και η Υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλασσίου Εμπορίου (UKMTO) του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν νωρίτερα αναφέρει πως ξέσπασε πυρκαγιά σε πλοίο που κινούνταν ανοιχτά του Άντεν, χωρία να αναφέρουν το όνομά του.

    Μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση από το πλοίο ενώ από τη δεύτερη προκλήθηκαν ζημιές και εκδηλώθηκε πυρκαγιά, την οποία αντιμετωπίζει το πλήρωμα, σύμφωνα με τις δύο βρετανικές υπηρεσίες. Δεν υπήρξαν θύματα.

    Σύμφωνα με την Ambrey, το πλοίο που χτυπήθηκε έφερε σημαία Λιβερίας και ανήκει σε μια ισραηλινή εταιρεία.

    Μέσα στο Σαββατοκύριακο, έγινε γνωστό πως ένα από τα εμπορικά πλοία που είχαν χτυπήσει οι Χούθι, το Rubymar, βυθίστηκε τελικά στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Το πλοίο, που μετέφερε λιπάσματα, είχε χτυπηθεί στις18 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι την τελική βύθισή του είχε παρατηρηθεί εισροή υδάτων, με το πλήρωμά του να το εγκαταλείπει με ασφάλεια, αφήνοντάς το να πλέει με κλίση.

    Τελικά μετά από 10 ημέρες, το πλοίο βυθίστηκε ολοκληρωτικά, κάνοντάς το έτσι το πρώτο που βυθίζεται μετά από χτύπημα των ανταρτών της Υεμένης.

    Διαβάστε επίσης

    Υεμένη: Βυθίστηκε το εμπορικό πλοίο Rubymar 

    Απειλές Χούθι: Θα παρουσιάσουμε «στρατιωτικές εκπλήξεις» στην Ερυθρά Θάλασσα

    Βρετανία: Προβλήματα από τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα για το 55% των εξαγωγέων



    ΣΧΟΛΙΑ