• Πολιτική

    Πτολεμαϊδα 5: Επεισοδιακή επίσκεψη Χατζηδάκη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ – Πανό, μαύρες σημαίες και… μαντινάδες με τους εργαζόμενους

    • NewsRoom


    Κανονικά, παρά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνδικαλιστών και αριστερών οργανώσεων οι οποίοι περίμεναν με άγριες διαθέσεις τον Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα.

    Ο κ. Χατζηδάκης, ακολουθώντας κανονικά το πρόγραμμά του, επισκέφθηκε τα ορυχεία της ΔΕΗ και τον χώρο που κατασκευάζεται η μονάδα Πτολεμαϊδα 5. Εκεί, τον περίμεναν με μαύρες σημαίες και πανό συνδικαλιστές της ΔΕΗ, οι οποίοι αντιδρούν στην απολιγνιτοποίηση και οι οποίοι φώναξαν συνθήματα εναντίον του, όπως «Κάτω τα χέρια από την ΔΕΗ».

    Ωστόσο, αυτό δεν έδειξε να ενοχλεί τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος με την γνωστή του ψυχραιμία τους πλησίασε, τους άκουσε και συζήτησε μαζί τους.

    «Όταν οι θέσεις της κυβέρνησης γίνουν κατανοητές οι περισσότεροι από εσάς που τώρα αντιδράτε θα αλλάξετε γνώμη. Σε κάθε περίπτωση είμαι εδώ γιατί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει τις δικές της θέσεις με τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων. Και τελικά το πρόγραμμά της θα είναι πρόγραμμα που θα στηρίξει την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και τους εργαζόμενους είτε στη ΔΕΗ είτε στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τη ΔΕΗ», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

    Ο διάλογος πάντως είχε αρκετή ένταση, ενώ δεν έλειψαν και οι… μαντινάδες.

    Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είπαν στον Χατζηδάκη την μαντινάδα: «Θεριό δεν εγεννήθηκα, μα με θεριά τα βάνω και πάντα μου θα μάχομαι κι ας νικώ κι ας χάνω» με τον κ. Χατζηδάκη να τους απαντά «Ποτέ σου να μη λησμονείς τα κάτω σκαλοπάτια γιατί εκεί πρώτα πατάς και μπαίνεις στα παλάτια».

    Η μαντινάδα αυτή, όπως εξήγησε ο Κωστής Χατζηδάκης, σημαίνει ακριβώς ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές δεν μπορούν να ξεχνάνε τους ψηφοφόρους τους, το λαό και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε βρέθηκε στην Κοζάνη για να ακούσει και να κάνει διάλογο.

    Μετά την ένταση, ο υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου, ενώ ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προβλήματα των εργαζομένων.



    ΣΧΟΛΙΑ