• Top Stories

    Προβοκάτσιες και fake news από Τσίπρα, για να σωθεί από την συντριβή

    • NewsRoom
    tsipras τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Σκηνικό ακραίας πόλωσης στήνεται πέντε εβδομάδες πριν από τις ευρωκάλπες, σηματοδοτώντας την είσοδο στην τελική φάση της προεκλογικής περιόδου, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε αναμασώντας fake news, που υιοθέτησε ακόμη και ο πρωθυπουργός , Αλέξης Τσίπρας, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ΝΔ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο πρωτοσέλιδο εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων που λαμβάνουν οι μισθωτοί. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε ομιλία του, μιλούσε ξεκάθαρα για τον μποναμά του υπερπλεονάσματος, αναφέροντας πως δεν θέλει μια χώρα που οι νέοι να περιμένουν να ζήσουν με επιδόματα.

    Με ανάρτηση του γραφείου τύπου της ΝΔ, η Πειραιώς κατήγγειλε την εφημερίδα Δημοκρατία «ότι λειτουργεί συνειδητά ως ‘Δούρειος Ίππος’ του ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας προβοκάτσιες και fake news σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας».

    Ωστόσο, παρά την διάψευση, αναφορά στην υποτιθέμενη αυτή δήλωση Μητσοτάκη δεν δίστασε να κάνει και ο πρωθυπουργός από την εκδήλωση στο ΣΕΦ για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Και βέβαια οι επιτελείς του, το επικοινωνιακό του επιτελείο, τον έβγαλε σήμερα άρον άρον σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, στο δελτίο των ειδήσεων, προκειμένου να προσπαθήσει να μαζέψει την αλήθεια που του ξέφυγε προχθές. Όπως, όμως, του ξέφυγε αυτό για το δώρο των Χριστουγέννων, παλαιοτέρα του είχε ξεφύγει και το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, παλαιότερα του είχαν ξεφύγει και οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το 1 προς 5 που θέλει να επαναφέρει στο δημόσιο έναντι του 1 προς 1 που εμείς έχουμε καταφέρει, τους είχε ξεφύγει ότι δεν θέλουν τη διατήρηση του αφορολογήτου, τους είχε ξεφύγει ότι δεν θέλουν την αύξηση του κατώτατου μισθού, τους είχε ξεφύγει ότι δεν θέλουν επιδόματα ανεργίας, τους είχαν ξεφύγει τόσα και τόσα άλλα.

    » Και αναρωτιέμαι, φίλες και φίλοι, άραγε ο κ. Μητσοτάκης όταν αναφέρεται στο πρόγραμμά του, αυτά στα οποία αναφέρεται, είναι υποσχέσεις ή απειλές; Έχω την αίσθηση ότι είναι ο πρώτος υποψήφιος πρωθυπουργός, ο οποίος όταν μιλάει προγραμματικά, απειλεί τον ελληνικό λαό, απειλεί την ελληνική κοινωνία, δεν υπόσχεται, απειλεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας χρήση των fake news.

    Μητσοτάκης: «Πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ένας Παππάς»

    Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε προετοιμασμένος και δεν άφησε τις προκλήσεις αναπάντητες. Μιλώντας χθες το βράδυ στον Alpha ο αρχηγός της ΝΔ σχολίασε όσα προσφάτως κατήγγειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ έδωσε και απαντήσεις σε όσα του καταμαρτυρεί η κυβέρνηση για σχέσεις με τον εφοπλιστή: «Ο κ. Μαρινάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο. Κάνει μια πολύ βαριά καταγγελία. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουμε καμία αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης, από την πλευρά του κ. Παππά; Αν αυτά είχαν ειπωθεί για μένα θα είχαν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη».

    «Εγώ έχω τυπικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη όπως έχω με όλους τους επιχειρηματίες» σημείωσε ακόμη «Δεν έχω καμία κοινωνική, δεν έχω φιλική επαφή. Ούτε τακτικά τον βλέπω. Εγώ δεν έχω σχέσεις με τη διαπλοκή, ούτε έρχομαι να εξαργυρώσω κάποια γραμμάτια την επόμενη ημέρα».

    Και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται κάποιος Παππάς. Όχι ρασοφόρος. Τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας ή όχι;»

    «Ο κ. Τσίπρας κρίνει από τις παρεμβάσεις που ο ίδιος έκανε στη Δικαιοσύνη. Έχω νέα για τον κ. Τσίπρα. Εγώ δεν δουλεύω έτσι. Η ΝΔ θα κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της και θα κρίνει τον κάθε Μαρινάκη. Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη τελειώνουν εφόσον ο κόσμος μας εμπιστευτεί» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στον Alpha, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, τόνισε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπήρχε σκάνδαλο Νοβάρτις αλλά δεν αφορούσε το κάδρο των πολιτικών προσώπων έτσι όπως στήθηκε από τον κ. Τσίπρα».

    Το κλίμα πόλωσης αναμένεται να κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει ότι στην τελική ευθεία για την μάχη δεν υπάρχει καμία ένδειξη αναστροφής του πολιτικού κλίματος. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την ίδια μεγάλη διαφορά, η προσπάθεια να ρίξει γέφυρες με τον κόσμο του ΚΙΝΑΛ απέφερε ελάχιστα και ουσιαστικά πέφτει στο κενό, ενώ η όποια θετική κίνηση του κυβερνητικού επιτελείου «πνίγεται» από άστοχες κινήσεις και δηλώσεις στελεχών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης δεν υπόσχεται, απειλεί – Τον προκαλώ σε debate» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ένας Παππάς (video)

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: Fake news οι δήθεν δηλώσεις Μητσοτάκη για κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων



    ΣΧΟΛΙΑ