• Πολιτική

    Πούτιν σε Ερντογάν: Ευελπιστούμε σε συνέχιση της συνεργασίας για την ασφάλεια

    • NewsRoom
    Ερντογάν Πούτιν

    Βλάντιμιρ Πούτιν (αριστερά), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (δεξιά)


    Πρωτοχρονιάτικη επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως αναφέρει σε αυτή, η Μόσχα είναι έτοιμη να προσέλθει σε διάλογο πάνω σ’ ένα «ευρύ φάσμα θεμάτων».

    Ο Πούτιν έστειλε επίσης επιστολές με ευχές για το Νέο Έτος σε παγκόσμιους ηγέτες, μεταξύ των οποίων οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Τερέζα Μέι και της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, καθώς και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, αλλά και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Σε χωριστή επιστολή του προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο Πούτιν υπόσχεται  να συνεχίσει την αρωγή προς τη συριακή κυβέρνηση και τον συριακό λαό στη “μάχη εναντίον της τρομοκρατίας”.

    Στην επιστολή του προς τον Τούρκο ομόλογό του, ο Πούτιν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να ενισχύσουν την ασφάλεια στην Ευρασία. Αφού εκφράζει τις ευχές του για την Πρωτοχρονιά, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρεται στους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών, τονίζοντας ότι ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης μονάδας του πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου και ότι ολοκληρώθηκε το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TurkStream.

    Ο Πούτιν επισημαίνει επίσης την “αποφασιστική συμβολή” της Ρωσίας και της Τουρκίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στη Συρία, καθώς και στην προώθηση μιας πολιτικής διευθέτησης στη χώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ