• Πολιτική

    Πρόταση ενοχής για 36 για τη “φούσκα” του Χρηματιστηρίου


    Η “φούσκα” του Χρηματιστηρίου μπορεί να έσκασε πριν από 18 χρόνια, η ελληνική Δικαιοσύνη ωστόσο συνεχίζει να αναζητά ευθύνες. Μετά την πρώτη δίκη και την ομόφωνη αθώωση όλων των εμπλεκομένων στο χρηματιστηριακό σκάνδαλο του 1999, στη δεύτερη δίκη τους, η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη των 36 κατηγορουμένων.
    Χρηματιστές, επενδυτές και εφοπλιστές μοιράζονται το εδώλιο και κατά περίπτωση, τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
    Η υπόθεση έφτασε για δεύτερη φορά στο ακροατήριο μετά από αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος, κρίνοντας ότι η αθωωτική απόφαση δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
    Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνά Θεοδωροπούλου υποστήριξε στην αγόρευση της ότι εσφαλμένα το πρώτο δικαστήριο κατέληξε στην κρίση ότι δεν υπήρξε ζημία από τις ενέργειες των κατηγορουμένων.
    Κατά την εισαγγελέα
    “Σκοπός των κατηγορουμένων ήταν  η μακροπρόθεσμη  δημιουργία  πλασματικής εικόνας της αγοράς, η καλλιέργεια  επενδυτικής ευημερίας  και η μακροπρόθεσμη σταθεροποίησή της , Ωστόσο, μετά καταποντίστηκε το σύστημα γιατί  η διόγκωση των μετοχών ήταν τεχνητή. Πλήξατε με τις μεθοδεύσεις το νόμο της ελεύθερης αγοράς  με τη διόγκωβση της τιμής των μετοχών που  δεν θα διαμορφώνονταν σε αυτά τα επίπεδα.”
    Σύμφωνα με την κα Θεοδωροοπούλου, μέσω αυτής της τακτικής μπορούσαν να παραπλανηθούν οι επενδυτές: “Η διαμορφωθείσα τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ  δεν ήταν η «δίκαιη» τιμή ,γιατί τη διαμόρφωσαν  ψευδώς οι κατηγορούμενοι με τα πακέτα των μετοχών που έριξαν στην αγορά”.
    Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραπομπή σε δίκη του Ανδρέα Μαρτίνη για μίζα επί προεδρίας του στο Ερρίκος Ντυνάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μας δουλεύουν κανονικά! Επρεπε να καταψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό λέει ο Τσακαλώτος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά τίμησε τη μνήμη του εφοπλιστή Σταμάτη Ρέστη



    ΣΧΟΛΙΑ