• Πολιτική

    Προσελήφθη επικοινωνιολόγος (!) για την αποτυχία του σχεδίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός


    Το Υπουργείο Υγείας, όχι απλώς δεν αποδέχεται την αποτυχία του σχεδίου του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά αποφάσισε, με πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας, να πείσει τους Έλληνες να μην πιστεύουν σε όσα καθημερινά βιώνουν. Αυτό επισημαίνουν με ερώτησή τους 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων είναι και ο Ιάσονας Φωτήλας, ο Βασίλης Οικονόμου και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Σύμφωνα με απόφαση που φέρει την υπογραφή του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Σταμάτη Βαρδαρού, ανατέθηκε το έργο με τίτλο «Υπηρεσίες Συμβούλου Διαχείρισης της Επικοινωνίας», κατόπιν της διαδικασίας του άρθρου 118 του Ν.4412/2016 σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 2444/18.12.2018, και πραγματοποιήθηκε πρόσκληση υποβολής προσφοράς στην Ζαφειρία – Ελβίρα Κριθάρη του Αριστοφάνη για το χρονικό διάστημα δέκα (10) μηνών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ποσού ύψους 24.552€ (!).

    Δηλαδή η πολιτική ηγεσία θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι μόνο επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό, όπως ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και δομών.

    Για τον λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για ποιους λόγους προέβη στην πρόσληψη Συμβούλου Διαχείρισης της Επικοινωνίας και με ποια διαδικασία έγινε η εν λόγω πρόσληψη.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

    Προς τον Υπουργό Υγείας

    Θέμα: Επικοινωνιολόγος για την αποτυχία του σχεδίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

    Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί να αποδεχτεί την αποτυχία του σχεδίου της για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να προβεί σε αλλαγές με στόχο ένα καλύτερο περιβάλλον φροντίδας των πολιτών, αποφάσισε να πείσει την κοινωνία για το αντίθετο προσλαμβάνοντας σύμβουλο επικοινωνίας.

    Σύμφωνα με απόφαση που φέρει την υπογραφή του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Σταμάτη Βαρδαρού, ανατέθηκε το έργο με τίτλο «Υπηρεσίες Συμβούλου Διαχείρισης της Επικοινωνίας», κατόπιν της διαδικασίας του άρθρου 118 του Ν.4412/2016 σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 2444/18.12.2018, και πραγματοποιήθηκε πρόσκληση υποβολής προσφοράς στην Ζαφειρία – Ελβίρα Κριθάρη του Αριστοφάνη για το χρονικό διάστημα δέκα (10) μηνών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ποσού ύψους είκοσι τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα δύο ευρώ #24.552,00€# (καθαρή αξία: #19.800,00€# και Φ.Π.Α 24%: #4.752,00€#).

    Επομένως, ο Υπουργός κ. Ξανθός και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πολάκης, θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι μόνο επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό, όπως ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και δομών. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έχει καταλάβει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως με την πολιτική της υποβάθμισε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

    Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

    Για ποιους λόγους προβήκατε στην πρόσληψη Συμβούλου Διαχείρισης της Επικοινωνίας; Τι επιθυμείτε να επιτύχετε με την πρόσληψη αυτή;

    Με ποια διαδικασία έγινε η επιλογή της κ. Ζαφειρίας – Ελβίρας Κριθάρη για το έργο με τίτλο «Υπηρεσίες Συμβούλου Διαχείρισης της Επικοινωνίας»; Έγινε διαγωνισμός; Εάν όχι, για ποιο λόγο δεν έγινε διαγωνισμός;

    Παρακαλούμε όπως κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα της συγκεκριμένης διαδικασίας (πρόσκληση, ανακοίνωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και προσφορές) από τα οποία θα προκύπτουν πως για την συγκεκριμένη επιλογή υπήρξε αξιοκρατία και διαφάνεια.

    Οι ερωτώντες βουλευτές

    Ιάσονας Φωτήλας, Βασίλης Οικονόμου, Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Ανδριανός, Μαρία Αντωνίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Βλάσης, Σοφία Βούλτεψη, Ιωάννης Βρούτσης, Στέργιος Γιαννάκης, Βασίλειος Γιόγιακας, Σίμος Κεδίκογλου, Χάρης Θεοχάρης, Χρήστος Κέλλας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Ελένη Ράπτη, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Τζαβάρας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίθεση Πολάκη στον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας: «Μάθε πριν μιλήσεις, θα κόψω το τσιγάρο όταν θέλω»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εμπάργκο» στον ΕΟΠΥΥ από τη Φαρμασέρβ-Lilly

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό αποσυμφορητικό μύτης



    ΣΧΟΛΙΑ