• Media

    Προς το αρχείο οι καταγγελίες Σπίρτζη για Digea

    Χρήστος Σπίρτζης.

    Χρήστος Σπίρτζης


     Δεν προέκυψαν παρατυπίες και παράνομες πράξεις από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων και η μήνυση του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη για τη DIGEA οδεύουν προς την αρχειοθέτηση.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διερεύνησε τη μηνυτήρια αναφορά του υπουργού και αποφάσισε να τη στείλει στο αρχείο ελλείψει ενδείξεων για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

    Η Εισαγγελία Εφετών θα επικυρώσει την αρχειοθέτηση ή θα ζητήσει περαιτέρω έρευνα.Ο κ. Σπίρτζης καταλόγιζε στα μέλη  της Εθνικής Επιτροπής σωρεία παρατυπιών και παράνομων ενεργειών από το 2012 έως σήμερα, στις διαδικασίες του διαγωνισμού για τη “χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής”, καταγγέλλοντας “νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού  με την κατακύρωση στη μία διαγωνιζόμενη εταιρία τη DIGEA, κάτω από  άνισες συνθήκες που εξασφάλιζαν τη διακριτική  της μεταχείριση”.Στη μηνυτήρια αναφορά του ο υπουργός υποστήριζε ότι υπήρξε παράβαση της εθνικής αλλά και κοινοτικής νομοθεσίας καθώς δεν μπορούσε να συμπίπτει ο  δικαιοπάροχος με τον υπερθεματιστή.

    Στο πόρισμά τους οι εισαγγελείς αντέκρουσαν τις καταγγελίες επικαλούμενοι τη διάταξη του ν. 4070/2012, σύμφωνα με την οποία αρκεί ο ανάδοχος να έχει « διαφορετική νομική   προσωπικότητα». Συνεπώς κατά την έρευνα, δεν συντρέχει τυπικά κώλυμα στη DIGEA να ανακηρυχτεί υπερθεματίστρια του διαγωνισμού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κακουργηματική δίωξη για τον Άκτωρα του Λ. Μπόμπολα και τον Μοχλό του Κ. Στέγγου

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μεγάλη ανατροπή από τις τράπεζες. Υψηλά επιτόκια φέρνει το “φρέσκο” χρήμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρίσιμες συναντήσεις: Τι θα πουν οι Έλληνες τραπεζίτες με διεθνείς επενδυτές σε Αθήνα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη



    ΣΧΟΛΙΑ