ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε νέες προκλήσεις στο Αιγαίο προχωρούν οι Τούρκοι καθώς πριν από λίγες ώρες η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX, όπου αποκόπτει το Καστελόριζο από την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας μέσω των Navtex 203 και 208, δεσμεύει παράνομα μια τεράστια περιοχή με την οποία, στην ουσία, αποκόπτει το Καστελόριζο από την Ελλάδα.
Οι στρατιωτικές ασκήσεις θα διεξαχθούν από τις πέντε το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου έως και στις πέντε πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου.
Την ίδια στιγμή, μαχητικά της γειτονικής χώρας προχώρησαν σε 36 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Τα τουρκικά αεροσκάφη – δύο F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό, δύο CN-235 ένα ελικόπτερο – προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΧΙΑ για Εθνική Τράπεζα: «Σφιχτό» τρίμηνο με ανθεκτικά έσοδα και βλέμμα σε κεφάλαιο-μερίσματα
 - Χρυσοχοΐδης: Παραείναι χαλαρή η νομοθεσία για τα όπλα – Χρειάζεται αυστηροποίηση
 - Τασούλας: Υποδέχθηκε τις νέες Πρέσβεις Γκίλφοιλ, Berg και Thissen
 - Eurobank: Περιοδεία της διοίκησης στη Θεσσαλονίκη, έρχονται εκταμιεύσεις 600 εκατ. ευρώ