ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προκλητικός παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός στου στη δυτική επαρχία της Ισπάρτα, λέγοντας πως «Ορισμένοι μιλούν για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αφήστε τα στην άκρη. Δεν μπορείτε να μας χτυπήσετε με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Δεν μπορείτε να μας χτυπήσετε με τακτικισμούς».
Η δήλωση αυτή έρχεται μία μέρα αφότου απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να ανταλλάξουν τα ξένα νομίσματα που διαθέτουν με λίρες για να στηρίξουν το εθνικό νόμισμα. «Αδερφοί μου, θα μπορούσαν όσοι έχουν ευρώ και δολάρια κάτω από τα μαξιλάρια τους να επενδύσουν τα χρήματά τους σε λίρες;», είπε.
Η μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στην Τουρκία. Μέσα σε ένα μήνα, η τουρκική λίρα έχει χάσει το 16% της αξίας της.
Η Άγκυρα έχει αποδώσει την πτώση της λίρας σε «συνωμοσία» ξένων δυνάμεων, με στόχο την αποδυνάμωση της Τουρκίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δραματική έκκληση Ερντογάν: Μετατρέψτε δολάρια και ευρώ σε τουρκικές λίρες!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Die Welt: O Ερντογάν λειτουργεί ως αντίπαλος της ΕΕ στα Βαλκάνια
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τουρκικός Τύπος: Αν ανασταλεί η παράδοση των F-35, η Τουρκία ίσως αγοράσει ρωσικά Su-57
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή
- Άδωνις Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα