array(0) {
}
        
    
Menu
-0.6%
Τζίρος: 466.40 εκατ.

Jefferies και Deutsche Bank βλέπουν νέο κύκλο υψηλών αποδόσεων για τις ελληνικές τράπεζες

Comments

Οι… προφητείες του Βασίλη Λεβέντη για την οικονομική κρίση και την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος έχουν λάβει διαστάσεις θρύλου τα τελευταία χρόνια, και εκτιμάται ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην άνοδο της Ένωσης Κεντρώων και την είσοδό της στη Βουλή. Να τον πιστέψουμε λοιπόν όταν λέει (και μάλιστα με βεβαιότητα) ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει;

Μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Star, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι για δικούς τους μικροπολιτικούς λόγους δεν θέλουν να συνεργαστούν σε μία οικουμενική κυβέρνηση, σκεπτόμενοι τυχοδιωκτικά, και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει τον επόμενο μήνα, καθώς αν αυτό δε γίνει, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε τέταρτο και πέμπτο μνημόνιο, και τελικά θα έρθει αναπόφευκτα το Grexit, αφού αυτή η κυβέρνηση, όπως σχολίασε, είναι αντίθετη στις μεταρρυθμίσεις – «ο Τσίπρας δεν κάνει γι’ αυτήν τη δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, κλιμακώνοντας την επίθεσή του προς τον πρωθυπουργό, σημείωσε πως «ξεβρακώθηκε» τον περασμένο Ιούλιο, όταν συμφώνησε σε όλα με τους Ευρωπαίους και υπέγραψε για να μην πάει φυλακή», ενώ κατηγόρησε και τους δημοσιογράφους ότι κρατούν «με το ζόρι» στην εξουσία έναν πρωθυπουργό του 21%.

Αναφορικά με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την περασμένη Παρασκευή, τόνισε πως δεν μπορούσε να υπογράψει το κοινό ανακοινωθέν, από τη στιγμή που κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν δέχθηκε την εισήγησή του να συζητηθούν και άλλα τρέχοντα θέματα εκτός από το προσφυγικό, και κυρίως το θέμα του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης. Μάλιστα, «κάρφωσε» την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ότι έλαβε μέσω του κινητού της τηλεφώνου «οδηγίες» να αλλάξει τη θέση της και να ζητήσει και αυτή οικουμενική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μία στάση λόγω της οποίας χρειάστηκε να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων το πρώτο προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος.

«Τι να υπογράψω εγώ; Υπήρχε άξονας συνεννόησης Γεννηματα- Θεοδωράκη – Μητσοτάκη», σχολίασε.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του με τις αναφορές στο κοινό ανακοινωθέν κατά των χωρών της Ευρώπης που δεν τηρούν τη συμφωνία μετεγκατάστασης προσφύγων, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα, ως μικρή ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να αναζητά συναινέσεις και όχι συγκρούσεις, ενώ επεσήμανε επίσης πως οι Ευρωπαίοι είχαν δίκιο να επικρίνουν την Ελλάδα, όταν μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχε κατασκευαστεί ούτε ένα hotspot.

Όσο για τα του κόμματός του, επεσήμανε πως έχει βάλει στόχο να ανεβάσει την Ένωση Κεντρώων στο 15-20%, «και έχουν πάθει ζημιά η Γεννηματά με τον Θεοδωράκη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αρνήθηκε ότι έχει χρίσει διάδοχό του στο κόμμα τον γιο του, αντιτείνοντας ότι του έχει πει πως θα του δώσει τα ηνία «όταν κάνει το 1/10 από τα χιλιόμετρα που έχω κάνει εγώ σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια»…

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δικηγόρος Βασίλη Λεβέντη για τοξικολογικές 24χρονης: Οι εντολείς μου δεν ένιωσαν απλώς ανακούφιση, αλλά δικαίωση
Βασίλης Λεβέντης και «Κολλεγιόπαιδα» ενώπιον Δικαιοσύνης: Υπάρχει ιστορικό διακρίσεων;
Βιασμός 24χρονης: Καταθέτει ξανά σήμερα η Γεωργία – Στον ανακριτή άλλα τρία άτομα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι στόχευσαν ένα ισραηλινό μαχητικό F-16
Τραμπ: Αποφασίζει για χερσαία επέμβαση, χτύπημα στο Χαργκ ή «ειδική αποστολή»
Στενό του Ορμούζ: Είκοσι χώρες δηλώνουν “έτοιμες να συμβάλουν στις προσπάθειες” που απαιτούνται για να ξανανοίξει
Ισραήλ: Αντιπροσωπεία της ΕΕ και ευρωπαϊκές χώρες καταδικάζουν την αύξηση της βίας των εποίκων κατά των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
ΗΠΑ: Το Ιράν έθεσε στο στόχαστρο “χωρίς επιτυχία” αμερικανοβρετανική βάση στον Ινδικό Ωκεανό
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με Έλληνες που επαναπατρίστηκαν με τα κατοικίδιά τους – «Δημιουργήσαμε προηγούμενο»
Ανάλυση Reuters: Σε στρατηγικό αδιέξοδο ο Ντόναλντ Τραμπ – Χάνει τον έλεγχο στον πόλεμο με το Ιράν
Παύλος Μαρινάκης: Δεύτερη σειρά μέτρων όταν κριθεί αναγκαίο
Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Μόσχα παραμένει φίλη και αξιόπιστος εταίρος της Τεχεράνης,
Άκης Σκέρτσος: Κανένα παιδί χωρίς προστασία – Eπιτέλους αυστηροί κανόνες και αποτελεσματικοί έλεγχοι για αλκοόλ και καπνικά