• Πολιτική

    Προχωρούν οι προσλήψεις στην Υγεία – 175 γιατροί & 1300 άτομα λοιπό προσωπικό

    Κοροναϊός

    Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας


    Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης 175 γιατρών από το υπουργείο Υγείας, οι οποίοι θα απορροφηθούν από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων της Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

    Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανασχεδιασμός της λειτουργίας των ΤΕΠ και η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

    Όσον αφορά τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ολοκληρώθηκε και η κατανομή 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού, που θα τα στελεχώσουν, θέσεις που θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ.

    Τέλος, έτοιμη προς δημοσίευση είναι και η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

    «Στο Υπουργείο Υγείας εργαζόμαστε για τη στήριξη των συνανθρώπων μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ειδικά των πιο αδύναμων και των ευπαθών ομάδων. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

    Η ίδρυση αυτόνομων ΤΕΠ και η αλλαγή του τρόπου εφημέρευσης των νοσοκομείων, είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει η Αριστοτέλους.

    Αναλυτικά οι προσλήψεις

    • Οι διορισμοί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αφορούν σε 113 γιατρούς στα νοσοκομεία της 1ηςΥΠΕ και σε 62 γιατρούς στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.
    • Οι 1300 θέσεις λοιπού προσωπικού είναι κυρίως νοσηλευτές, σε ποσοστό 45%, και ειδικότητες, όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες. Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ως εξής: 1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ: 270, 3η ΥΠΕ: 150, 4η ΥΠΕ: 170, 5η ΥΠΕ: 130, 6η ΥΠΕ: 180, 7η ΥΠΕ: 130.
    • Οι 50 θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΚΑΒ, αφορούν στην κάλυψη 50 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Αθήνας.

    Οι προκηρύξεις για τους 1350 διορισμούς αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, που θα έχει και την ευθύνη αξιολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων».



    ΣΧΟΛΙΑ