• Πολιτική

    Χάος ξανά στην Προανακριτική για Novartis: Τι έκαναν Πολάκης και Τζανακόπουλος

    • NewsRoom

    Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης


    Ολοκληρώθηκε πριν καν ξεκινήσει η νέα συνεδρίαση της Προανακριτικής που μελετά τις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς Πολάκης και Τζανακόπουλος φρόντισαν να επιβεβαιώσουν το αίσθημα των βουλευτών της πλειοψηφίας, σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρούσε για τρίτη φορά την αναβολή της εξέτασης του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas, Κων. Φρουζή.

    Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθαν στην αίθουσα που συνεδριάζει η Επιτροπή και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, κάτι που οδήγησε στην νέα αναβολή. Μάλιστα, οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν το απόγευμα στην αίθουσα της προανακριτικής με… στρατιωτικού τύπου σχηματισμό, έτοιμη για να δώσουν το δικό τους «σόου».

    Οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει σχόλια, καθώς θεωρείται από την πλευρά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ πως ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να με μια σειρά από έωλα διαδικαστικά επιχειρήματα να εμποδίσει το έργο της προανακριτικής. Αίσθηση που ενισχύεται από την ακραία και επιθετική συμπεριφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην επιτροπή, όπως συνέβη με τους κκ. Πολάκη και Ραγκούση στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

    Άλλωστε, δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο το γεγονός πως το πρωί της Πέμπτη ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, φρόντισε να καταθέσει στο προεδρείο της προανακριτικής αίτημα και υπόμνημα τα οποία όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «τεκμηριώνουν νομικά ότι η εξαίρεση των δύο βουλευτών, Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη είναι αυθαίρετη και παράνομη».

    Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, «αν επιμείνουν στην εξαίρεσή τους η υπόθεση θα ακυρωθεί 100% από το Δικαστικό Συμβούλιο αν η Ολομέλεια αποφασίσει την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο».

    Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγές με επιστολή τους προς το προεδρείο της προανακριτικής θα ζητήσουν να διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο:

    A) Tο σύνολο THΣ AΛΛHΛOΓPAΦIAΣ KAI TΩN ΣXETIKΩN EΓΓPAΦΩN ΠOY EXEI ANTAΛΛAΞEI H EIΣAΓΓEΛIA KATAΠOΛEMHΣHΣ THΣ ΔIAΦΘOPAΣ ME TIΣ APXEΣ TΩN HNΩMENΩN ΠOΛITEIΩN THΣ AMEPIKHΣ,
    B) TO ΣYNOΛO THΣ AΛΛHΛOΓPAΦIAΣ KAI TΩN ΣXETIKΩN EΓΓPAΦΩN ΠOY EXEI ANTAΛΛAΞEI H EIΣAΓΓEΛIA KATAΠOΛEMHΣHΣ THΣ ΔIAΦΘOPAΣ ME THN EIΣAΓΓEΛIA TOY APEIOY ΠAΓOY, ΣYMΠEPIΛAMBANOMENΩN TΩN ΔIABIBAΣTIKΩN EΓΓPAΦΩN,
    Γ) AKPIBEΣ ANTIΓPAΦO TOY ΠPΩTOKOΛΛOY EIΣEPXOMENΩN KAI EΞEPXOMENΩN EΓΓPAΦΩN THΣ EIΣAΓΓEΛIAΣ KATAΠOΛEMHΣHΣ THΣ ΔIAΦΘOPAΣ ΣE ΣXEΣH ME THN EPEYNΩMENH YΠOΘEΣH Novartis,
    Δ) TO ΣYNOΛO TΩN ANΩNYMΩN EΠIΣTOΛΩN KAI KATAΓΓEΛIΩN ΠOY EXOYN ΔIABIBAΣΘEI KATA THN TEΛEYTAIA ΠENTAETIA AΠO TO YΠOYPΓEIO ΔIKAIOΣYNHΣ ΔIAΦANEIAΣ KAI ANΘPΩΠINΩN ΔIKAIΩMATΩN ΣTIΣ APMOΔIEΣ ΔIKAΣTIKEΣ APXEΣ.



    ΣΧΟΛΙΑ