• Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator

    Predator

    Σκέρτσος και Μαρινάκης εναντίον Τσαπανίδου, η νέα επίθεση της Κεφαλογιάννη στη ΝΔ, τι θα κάνει ο Μητσοτάκης με τον Αβραμόπουλο και οι 600 του Θεοδωρικάκου

    • The Predator

    Ο Άκης Σκέρτσος, η «ισχυρή ομάδα» της ΝΔ και η Πόπη Τσαπανίδου

    Τον Υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο σκιαγραφούν στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ως τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης κατά την επικείμενη προεκλογική περίοδο, με δεδομένη την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Οικονόμου στη Φθιώτιδα.

    Τα υπέρ της υποψηφιότητας Σκέρτσου είναι η πλήρης γνώση του κυβερνητικού έργου και των αποτελεσμάτων του σε όλους τους τομείς, καθώς και αυτή για τον στρατηγικό σχεδιασμό της επόμενης μέρας.

    Κυρίως όμως, η μετριοπάθεια που τον διακρίνει, παράλληλα με την παράθεση πολιτικών επιχειρημάτων, to the point και χωρίς «κορώνες».

    Τα «κατά» της υποψηφιότητας Σκέρτσου, σύμφωνα με κάποιους, είναι ότι δεν είναι πολιτικό πρόσωπο με τη στενή έννοια, προερχόμενο από τον κομματικό κορμό.

    Αυτό, όμως, για τους γνωρίζοντες τις σκέψεις του Πρωθυπουργού, κατά βάθος, συνιστά προτέρημα, με δεδομένη τη στρατηγική Μητσοτάκη να απευθυνθεί στο «κέντρο» και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, προσδίδοντας ταυτοχρόνως στην λαϊκή ετυμηγορία χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, μετά από τη σύγκριση των διακυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όχι στη βάση του «Αριστερά-Δεξιά» αλλά του «λαϊκισμός» versus «ρεαλιστικός προοδευτισμός».

    Σε κάθε περίπτωση, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Predator, ο κ. Σκέρτσος δεν θα σηκώσει μόνος του το βάρος της επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου, κυρίως απέναντι στην κα. Πόπη Τσαπανίδου, η οποία, εσχάτως, ενδύθηκε την επικοινωνιακή τήβεννο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Υπουργός Επικρατείας δεν θα είναι και δεν θα εμφανίζεται μόνος.

    Θα βρίσκεται στο κέντρο μιας ευρύτερης ομάδας, επιφορτισμένης με την προβολή της Κυβέρνησης, στην οποία, πρωταγωνιστικό ρόλο θα διαδραματίζουν ο Παύλος Μαρινάκης, με συνεχείς παρουσίες στα τηλεοπτικά πάνελ, και ένα δύο στελέχη, ανάμεσά τους, πιθανότατα, και μια γυναίκα.

    Περισσότερα προσεχώς…

    Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και… οι πομπές

    Η στήλη έχει απευθύνει δύσκολα ερωτήματα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

    Μετά και από τα δικά μας δημοσιεύματα, στο πλαίσιο βεβαίως του σχεδιασμού του Υπουργείου, με χαρά είδαμε ότι ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος προχώρησε σε σχετικές ανακοινώσεις για τοποθέτηση 600 ειδικών φρουρών που θα ενισχύσουν τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής.

    Ενώ, το επόμενο διάστημα, μαθαίνουμε, θα «απελευθερωθούν 1600 επιπλέον, αστυνομικού, οι οποίοι σήμερα, είναι επιφορτισμένοι με αρμοδιότητες εξαιρετικής δυσκολίας, όπως …το γνήσιο της υπογραφής.

    Ελπίζουμε, να «απελευθερωθούν» και αρκετοί από τους τριψήφιους σε αριθμό αστυνομικούς που, όπως φημολογείται, διαθέτει ο Υπουργός για τη φρούρησή του – ακόμα και κατά τις κομματικές εκδηλώσεις καθώς και για την προστασία του πολιτικού του γραφείου- αλλά και για τις αυτοκινητοπομπές «που προκαλούν δέος και θα ζήλευε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ», όπως υποστηρίζεται με δόση υπερβολής.

    Αν και η πλευρά του Υπουργού χαρακτηρίζει τα μέτρα που λαμβάνονται «θεσμικά προβλεπόμενα και συνήθη», παράγοντες που είναι σε θέση να γνωρίζουν τι συνέβαινε στο επίπεδο της προστασίας του εκάστοτε πολιτικού επικεφαλής του συγκεκριμένου Υπουργείου, κάνουν λόγο για προσωπικές φρουρές της τάξεως των 30-60 ατόμων, όχι παραπάνω, σε αντίθεση με τώρα.

    Και κάτι ακόμα.

    Μαθαίνουμε ότι ο κ. Υπουργός έθεσε το ζήτημα της χρηματοδότησης του φράκτη στον Έβρο, κατά τη συνάντηση που είχε στην Αλεξανδρούπολη με τους Πρέσβεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεγάλης Βρετανίας.

    Διότι, όπως γνωρίζουμε, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η επέκταση του έργου και από κοινοτικούς πόρους, μιας και εξασφαλίζει, σε μεγάλο βαθμό, τη φύλαξη των συνόρων, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της ίδιας της Ευρώπης.

    Το θέμα είναι με ποιο τρόπο σκοπεύει να πιέσει ο κ. Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την επίλυση του μείζονος αυτού εθνικού θέματος, στην κατεύθυνση της έμπρακτης αλλαγής της στάσης των εταίρων και όχι μόνο με χρήσιμες κατά τα άλλα επιτόπιες «ξεναγήσεις» και διαπιστωτικές δηλώσεις.

    Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε, κύριε Υπουργέ.

    Γενικώς και ειδικώς…

    Μετά την κηδεία του τέως, στο Νταβός η Ευγενία

    Στα χιόνια του αλπικού Νταβός, βρέθηκε η σύζυγος του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, Ευγενία, μετά από την εκπροσώπησή του στην κηδεία του τέως Βασιλέως των Ελλήνων Κωνσταντίνου.

    Εκτός από τις φωτογραφίες του ζεύγους στους χιονοσκεπείς δρόμους της υψηλότερης πόλης της Ευρώπης, σε θερμοκρασίες που προκάλεσαν το σχόλιο «Ω του ρίγους!» εκ μέρους της μαθήτριας του Ντάρον Χάγκεν και του Βίνσεντ Λα Σέλβα, κρατάμε και την γεμάτη νόημα επισήμανση του κ. Γεωργιάδη: «Για να μην διαβάζω ανοησίες πάντα τα έξοδα της Ευγενίας όταν με συνοδεύει τα πληρώνουμε εμείς και όχι το Κράτος».

    Μέρες που είναι… Τον φαύλον παραφυλάττειν δει, μη καιρού λάβηται.

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη, οι υποκλοπές και η βασιλόπιτα

    Σε νέα παρέμβαση προχώρησε η κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της, με πρώτο σταθμό την «ποθούμενη» πρωτιά στην Α’ Αθήνας στις προσεχείς εκλογές.

    «Όταν η εκτελεστική εξουσία εισηγείται ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, είναι σαφές ότι πρέπει να ερμηνεύει το Νόμο σύμφωνα με το Σύνταγμα και όχι το Σύνταγμα σύμφωνα με το Νόμο», σημείωσε με νόημα σε μια αποστροφή της κατά την εκδήλωση για τις στάσεις και τις αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στο Σύνταγμα.

    «Ήθελε πολύ προσοχή το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ, για την οποία υπάρχει ήδη ο Εκτελεστικός Νόμος 3115 του 2003. Γιατί φαίνεται ότι ο νέος νόμος του 2022, «πειράζει» την ΑΔΑΕ.

    Και η διατύπωση της έννοιας της εθνικής ασφάλειας στο νέο νόμο, θα έπρεπε να είναι λιγότερο ευρεία», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της παρέμβασής της.

    «Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με το τόσο σοβαρό θέμα των υποκλοπών ανοιχτό.

    Πρέπει η πολιτική να προσαρμόζεται στους θεσμούς και όχι οι θεσμοί στην πολιτική.

    Η παράταξή μου πιστώνεται ένα μεγάλο μέρος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και πρέπει να είναι μέρος και της προάσπισης της Δημοκρατίας, ήταν κάποιες επιπλέον «ταβανόπροκές» της.

    Τρία στα τρία στην καταφανή απόκλιση από την κυβερνητική θέση, εκτίμησαν παριστάμενοι, ακούγοντάς την.

    Ενώ, άλλοι, εντόπισαν ότι κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου της ΝΔ, «δεν αναφέρθηκε πουθενά το όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα και με αναρτήσεις της στα social media».

    Να σας σημειώσω ακόμα οτι η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει διαμυνήσει εδω και καιρό στην Όλγα να μην κάνει χρήση του ονόματος κατά το δοκούν…

    «Καθαρός» ο Αβραμόπουλος στην Α’ Αθήνας;

    Μια σημαντική εξέλιξη αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στην υπόθεση Qatar Gate σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες.

    Και επειδή δεν είδαμε τίποτε σχετικό στην ελληνική δημόσια σφαίρα, κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε.

    Ερωτηθείς σχετικώς, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι ο Αβραμόπουλος απάντησε εκτενώς και άμεσα πριν τα Χριστούγεννα στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που του είχε σταλεί προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για την υπόθεση.

    Ο πρώην Έλληνας Επίτροπος, λοιπόν, όπως μαθαίνει ο Predator, στην απαντητική επιστολή του σημειώνει ότι «σταμάτησε να αμείβεται από την ΜΚΟ του Παντσέρι και σε καμία στιγμή δεν είχε κάποια επαφή με άτομα που εργάζονται για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την ιδιότητα της εργασίας του για αυτή την ΜΚΟ».

    Το κρατάμε, διότι, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, «επίκεινται εξελίξεις σε σχέση με εμπλοκή όχι μόνο ευρωβουλευτών αλλά και (πρώην;) μελών της Κομισιόν στην υπόθεση».

    Επίσης, σε τελείως διαφορετικό επίπεδο, μας κάνει εντύπωση η εκτίμηση που μοιράζεται ο πολύπειρος πολιτικός με συνεργάτες του, αναφορικά με το αποτέλεσμα της κάλπης.

    Αν δεν μπει στη Βουλή το κόμμα Κασιδιάρη, η ΝΔ μπορεί να είναι αυτοδύναμη, τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος, προδιαγράφοντας εξελίξεις και συσχετισμούς.

    Όσο για το δικό του πολιτικό μέλλον, μαθαίνουμε ότι ο πρώην Επίτροπος, Υπουργός, αρχηγός κόμματος, Δήμαρχος και πάντα διπλωμάτης, έχει «πετάξει το μπαλάκι» στον Πρωθυπουργό για το αν θα τον «χρησιμοποιήσει» ως υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές, δηλώνοντας αφενός «παρών», αφετέρου διαμηνύοντας ότι, σε ότι τον αφορά, θα προτιμούσε την κάθοδο στην «δική» του Α’ Αθήνας, όπου έχει εκλεγεί «καμία δεκαριά φορές».

    Σαφές το μήνυμα, ακόμα σαφέστερες οι επικείμενες αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Γράψε λάθος…

    Ένα «χαμούλη» προκάλεσε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΝΔ προ ημερών με αφορμή την ανακοίνωση του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς εκλογές.

    Κι αυτό γιατί, από την πρώτη εκδοχή που εστάλη, απουσίαζαν ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, σύμβουλος του Πρωθυπουργού, βασικό στέλεχος στην προηγούμενη εκλογική εκστρατεία και ο Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ.

    Remarkable!

    Ένα ακόμα βήμα προς τη διχοτόμηση της Κύπρου

    Με μεθοδικά βήματα, τα οποία, στην πλειονότητά τους περνούν κάτω από τα «ραντάρ» της ελληνικής δημοσιότητας, προχωρά η Τουρκία στην υλοποίηση του μακροπρόθεσμου στόχου της, που δεν είναι άλλος από την τελεσίδικη επισημοποίηση της ουσιαστικής διχοτόμησης της Κύπρου.

    Η πιο πρόσφατη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση είναι το σχέδιο «απευθείας και αδιάκοπης» ηλεκτροδότησης του βόρειου κατεχόμενου τμήματος της Μεγαλονήσου μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου, το οποίο θα συνδέει την Τουρκία με το ψευδοκράτος.

    Η Κύπρος κείται μακράν