• Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator

    Predator

    Predator: Όλο το παρασκήνιο για την επιλογή της Τσαπανίδου, οι επικίνδυνες πιρουέτες της Κεφαλογιάννη, ο «πυλώνας» Μπρατάκος και ο «μαραθωνοδρόμος» Παύλος Μαρινάκης

    • The Predator

    Πόσοι και ποιοι γνώριζαν την απόφαση του Αλέξη για την Τσαπανίδου;

    Νέα στοιχεία στο άγνωστο παρασκήνιο αναφορικά με την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου από τον Αλέξη Τσίπρα, ως εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, θα…συνεισφέρει σήμερα ο Predator.

    Πρώτον, η απόφαση ήταν προσωπικ(ή)ά του Αλέξη Τσίπρα.

    Ο οποίος δεν είχε ενημερώσει κανέναν «σύντροφό» του, πλην του Μιχάλη Καλογήρου, διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.

    Στους υπόλοιπους, και μόνο στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Σχεδιασμού, το είπε λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση, το πρωί της Τετάρτης.

    Δεν το λες και συλλογική διαδικασία, όπως ιστορικά διακηρύσσει η Αριστερά ότι θέλει να λαμβάνει τις αποφάσεις και σε κομματικό επίπεδο.

    Με αποτέλεσμα, να πληθαίνουν οι μουρμούρες περί αρχηγικού κόμματος. Με «αστική πλέον νοοτροπία, αφού επιλέγει δημοσιογράφο για εκπρόσωπο, όπως κάνουν οι άλλοι».

    Χωρίς «Ομπρέλα» η Πόπη

    Οι αιτιάσεις που εκτοξεύονται εναντίον της επιλογής Τσίπρα δεν προέρχονται μόνο από τους «θιασώτες του 3%».

    Αλλά και από σοβαρούς πρώην βουλευτές, όπως η Φ. Βάκη- η οποία διετέλεσε και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος θυμίζουμε- που εκτίμησε ότι, με το «στερεοτυπικό προαπαιτούμενο» «μητέρα-γυναίκα» (σσ η Πόπη Τσαπανίδου) «προτάχθηκε η λάμψη του τηλεαστέρα και όχι η ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση ενός μέλους του κόμματος», ενώ παράλληλα εξέφρασε και την ενόχλησή της για την «άκριτη αποδοχή» κάθε επιλογής της ηγεσίας.

    «Άραγε κανείς/μία δεν κρίθηκε άξιος-α από τα 185.000 μέλη να εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;»

    Δεν το ρωτούμε εμείς. Η «συντρόφισσα» Βάκη το θέτει.

    Η Κερκυραία, να ξέρετε, ήταν από τα 270 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- φίλα προσκείμενα στους 53 και την «Ομπρέλα» -Τσακαλώτος, Φίλης, Σκουρλέτης, Βούτσης, Βίτσας κλπ- που συνυπέγραφε την πρόσφατη ηχηρή διαφοροποίηση για την υπερψήφιση- μετά από την καταψήφιση- από την Κουμουνδούρου του επιδόματος προς τους ένστολους, με αναφορές στον θάνατο από πυρά αστυνομικού του 16χρονου Ρομά.

    Επίσης, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τα ραντάρ του Predator, ανιχνεύουν και… περίεργα επιχειρήματα, του τύπου «η κ. Τσαπανίδου δεν ήταν από τα golden girls της ΕΡΤ επί κυβερνήσεων Καραμανλή, όταν δένανε τους σκύλους με τα λουκάνικα, και κάποιοι(ες) έβλεπαν πενταψήφια νούμερα στον τραπεζικό τους λογαριασμό κάθε μήνα; Αυτά δεν μας οδήγησαν στη χρεοκοπία;».

    Όταν γίνονταν «της Πόπης» μεταξύ Τσαπανίδου-Τσίπρα on camera

    Άξιο μνείας είναι και το γεγονός ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι από τους «προεδρικούς», ανασύρουν από το «χρονοντούλαπο» ακόμα και πρόσφατες συνεντεύξεις του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο του OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.

    Όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- στις 30 Ιουνίου- σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ και τη στάση της Κυβέρνησης, έλεγε:

    «Γιατί είναι ικανοποιημένη η Κυβέρνηση; Είναι ικανοποιημένη που άρθει (sic) το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από τη Σουηδία και τη Φινλανδία;»

    Για να εισπράξει ένα μεγαλοπρεπές: «Τώρα, αυτό που λέτε, δεν είναι για τα μάτια του κόσμου;» από την κ. Τσαπανίδου.

    Το «θερμό» επεισόδιο είχε και συνέχεια.

    Η δημοσιογράφος, σε άλλο ρόλο από αυτόν που τις προέκυψε στη συνέχεια είναι γεγονός, εστίασε στη «εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα που δίνει η τουρκική αντιπολίτευση (σσ που έλεγε ότι ο Ερντογάν πήγε και γύρισε στη Μαδρίτη με άδεια χέρια) από την ελληνική (σσ που έλεγε το ίδιο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη).

    Με τον ελαφρώς εκνευρισμένο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντά: «Μου κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο δίνετε έμφαση στην τουρκική αντιπολίτευση περισσότερο απ’ ότι στην ελληνική αντιπολίτευση»

    Και την ετοιμόλογη anchorwoman να σηκώνει το γάντι, λέγοντας: «Αναρωτιέμαι μήπως η αντιπολίτευση κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση»

    Ήμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα που θα ΄λεγε κι ο «Ατσίδας» Ηλιόπουλος.

    Πάντως, ο Predator εύχεται κάθε επιτυχία στη συνάδελφο, γιατί το χρειάζεται η χώρα, πολύ περισσότερο στη δεδομένη συγκυρία.

    Αν καταφέρει να αποτελέσει και το αντίπαλο δέος στους «πολακισμούς»- με τους οποίους πολλάκις ταυτίστηκε και ο πρόεδρος Αλέξης- τότε θα της βγάλουμε το καπέλο.

    Κι ας βρίσκεται στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ….

    Η Όλγα και οι καλλιτεχνικές πιρουέτες…

    Το ότι η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη διαφοροποιείται από την πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι είδηση, πια.

    Αυτό που, για το Predator, αποτελεί είδηση είναι αφενός οι συνεχιζόμενες στοχευμένες διαρροές που η ίδια κάνει προς τον Τύπο, αφετέρου και κυρίως, οι αντιδράσεις πολιτών στις ενέργειές της.

    Να τα πάρουμε με τη σειρά.

    Η Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Α’ Αθήνας, μετά από τις αποστάσεις στο θέμα των υποκλοπών, «ξαναχτύπησε» με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θεσπίζεται το προσοντολόγιο και το κλαδολόγιο στους φορείς του Δημοσίου Τομέα, μεταξύ άλλων και ορισμένων καλλιτεχνικών επαγγελμάτων (απόφοιτοι δραματικών σχολών και σχολών χορού και κινηματογράφου κ.α.).

    Διάταγμα το οποίο αποτέλεσε «σημαία» της αντιπολίτευσης, η οποία, με τη σειρά της, θεωρεί ότι «η κυβέρνηση εξισώνει προς τα κάτω τους απόφοιτους των καλλιτεχνικών σχολών, δημόσιων και ιδιωτικών, ώστε να ωθήσει κάποιες από τις ιδιωτικές σχολές σε αυτή τη φάμπρικα της συνεργασίας με τα κολέγια του εξωτερικού», όπως έγραψε στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας.

    Γιατί σας τα υπενθυμίζουμε αυτά;

    Για να καταλάβετε τις όχι και τόσο tres chic κομματικά κινήσεις της Ολγας.

    Σχεδόν στο ίδιο μήκος κύματος, επί της ουσίας, με την αντιπολίτευση, η υπερφίαλη κ. Κεφαλογιάννη, στην αναφορά της προς τη Βουλή, υπογεγραμμένη από τον σύζυγο της, διαφοροποιούμενη καταφανώς από το Υπουργείο Πολιτισμού- αν συμφωνούσε με την «διάδοχό» της γιατί κατέθεσε αναφορά;- εκτιμά ότι, «για το ζήτημα αυτό, θα πρέπει να υπάρξει μία συνολική λύση, η οποία θα αποκαθιστά, με τρόπο ορθολογικό, τους εν λόγω αποφοίτους, αλλά και θα διαφυλάττει το κύρος των καλλιτεχνικών θεσμών της χώρας».

    Αυτά υποστηρίζει η ίδια, ακολουθώντας την προσωπική της στρατηγική.

    Ακούστε τώρα τι λένε οι πολίτες.

    Κάτω από τη σχετική ανάρτηση Κεφαλογιάννη, στο πρώτο σχόλιο, μπορεί κανείς να διαβάσει: «Η γκρίνια σας “νάχαμε να λέγαμε” που λέει ο λαός. Αν είναι λάθος ένα νομοθέτημα, βελτιώστε το και μην χρησιμοποιείτε κάθε φορά την καραμέλα “φταίνε οι προηγούμενοι”. Πάντα ψηφίζετε σύσσωμοι τα νομοσχέδια, σωστά ή λάθος. Καμία διαφοροποίηση από κανέναν. Αν διαφωνείτε, μην ψηφίζετε. Οι απόψεις πρέπει να εκδηλώνονται εν τοις πράγμασι».

    Το λες και «ταβανόπροκα».

    …και η banale πολιτική εκμετάλλευση του «Καραμανλισμού»

    Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι η κ. Κεφαλογιάννη «βρίσκεται πίσω από στοχευμένα παραπολιτικά που φιλοτεχνούν το προφίλ της για την επόμενη μέρα», όπως εκτιμούν ακόμα και κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ.

    Στην κατεύθυνση αυτή, οι φίλοι των lifestyle εντύπων, κάτω από σχετικές φωτογραφίες, μπορούν να διαβάσουν για την παρουσία της συζύγου του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή «παρέα της απαστράπτουσας Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά τη Νατάσα και τα δίδυμα καμάρια της» στο μαγαζί που παίζει πιάνο ο σύζυγος της Βουλευτού.

    Ενώ, σε πολιτικά έντυπα του …χώρου, στο ίδιο μήκος κύματος (Τυχαίο; Δε νομίζω), ο αναγνώστης μπορεί να πληροφορηθεί ότι «το καραμανλικό στοιχείο της ΝΔ θα την ψηφίσει μαζικά (σσ την Όλγα Κεφαλογιάννη) και αν συνεργαστεί τελικά, όπως ακούγεται, με τον Νικήτα Κακλαμάνη, τότε έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί ακόμα και στην πρώτη θέση»

    Μήπως όλα αυτά θα γυρίσουν μπούμερανγκ για την «ικανότατη πλην πολιτικά αυθάδη Όλγα, που, μάλλον, έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου», όπως ακούγονταν τις προάλλες σε καφέ της Πλατείας Κολωνακίου, στην «καρδιά» της Α. Αθήνας.

    Ο Γιάννης Μπρατάκος, ο Γ. Γεραπετρίτης και… ο Παναθηναϊκός

    Το ότι ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος αποτελεί πυλώνα του κυβερνητικού πυρήνα, είναι λίγο έως πολύ γνωστό, τουλάχιστον στους παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ.

    Αυτό που προκάλεσε έκπληξη στον Predator και ως εκ τούτου σας το μεταφέρουμε, είναι το εύρος του πολιτικού αντικειμένου και των αρμοδιοτήτων του εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Έτσι, μεταξύ άλλων, μαθαίνουμε ότι ο κ. Μπρατάκος-μαζί με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη και βεβαίως τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη- πρωτοστάτησε σε κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τι αντικείμενο λέτε;

    Την παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία «κολλάει» στο «αγκάθι» του… πάρκινγκ.

    Ναι, του πάρκινγκ.

    Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, πολλώ μάλλον που ο σχετικός νόμος που έχει ψηφιστεί εδώ και έξι μήνες, εξαιτίας της διαφοράς ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Παναθηναϊκό, παραμένει ανενεργός.

    Για να μην σας τα πολυλογούμε, καθώς το ζήτημα έχει πολλές παραμέτρους, η Κυβέρνηση θέλει να παραχωρείται το πάρκινγκ μόνο στους εντός έδρας αγώνες μπάσκετ του Παναθηναϊκού και η διοίκηση του τριφυλλιού ζητά την πλήρη εμπορική εκμετάλλευση, προκειμένου η επένδυση να αποδίδει περισσότερα έσοδα.

    Πάω στοίχημα ότι το θέμα θα επιλυθεί πριν από τις εκλογές…

    Ποιο είναι το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με τα περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στο 2022 (μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια);

    Σε πολιτικό… μαραθωνοδρόμο εξελίσσεται ο «ψηλός» της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο λόγος για τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος κυριολεκτικά «σαρώνει» τη χώρα, στο πλαίσιο περιοδειών κομματικών κλιμακίων, με στόχο την παρουσίαση- ανάδειξη του κυβερνητικού έργου.

    Μην νομίσετε ότι πρόκειται για τις κλασσικές περιοδείες για το κομματικό «θεαθήναι».

    Σας πληροφορώ ότι στη διάρκειά τους, αλλά και σε «ειδικές αποστολές» του Γραμματέα, σε πλήρη και απευθείας συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Παύλος Μαρινάκης λύνει και «γόρδιους δεσμούς».

    Βλέπε υποψηφιότητες βουλευτών (είναι υπεύθυνος και για την κατάρτιση των εκλογικών ψηφοδελτίων μαζί με τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Θανάση Νέζη) αλλά και… δημάρχων.

    Όπως αυτές του Κωνσταντίνου Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη, ή του Βασίλη Ξυπολυτά στην Κηφισιά.

    (Ο οποίος, σημειωτέων, έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια αντιδήμαρχος και ως πρόεδρος της ΟΣΥ σήμερα, έχει υποσχεθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα κυκλοφορούν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην Αθήνα).

    Πάντως, μέρες που είναι, ο Predator επικροτεί εξίσου, τις μακροχρόνιες σχέσεις του Παύλου Μαρινάκη με συλλόγους όπως η «Φλόγα- Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια».

    Και το λέμε γιατί, με αφορμή τα κάλαντα και τις ευχές σε πολιτικούς, σε αντίθεση με τον Μαρινάκη, κάποιοι μάλλον «κάνουν αγγαρεία για τις κάμερες», όπως μου έλεγε «παλιά καραβάνα» του Κοινοβουλίου.

    Και Αμερικανοί νομοθέτες ψάχνουν για ισραηλινά λογισμικά παρακολούθησης

    Και επειδή στο Predator σας έχουμε υποσχεθεί πρωτογενές ρεπορτάζ, σήμερα θα μάθετε πρώτοι ότι δύο κορυφαίοι Αμερικανοί βουλευτές, ο Άνταμ Σιφ, Πρόεδρος της Επιτροπής (μυστικών) Πληροφοριών (Intelligence Committee) της Βουλής των Αντιπροσώπων, και ο Ρον Γουάντεν, από την αντίστοιχη Επιτροπή της Γερουσίας, με επίσημες επιστολές τους προς αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, ζητούν στοιχεία και απαντήσεις αναφορικά με την αγορά και τη χρήση στις ΗΠΑ λογισμικών που κατασκευάζουν εταιρείες του Ισραήλ.

    Συγκεκριμένα, ζητούν να πληροφορηθούν από την πανίσχυρη Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA) τι γίνεται με το Graphite, που κατασκευάζει η Paragon και θεωρείται «ξαδελφάκι» του Pegasus.

    Ενώ, με ανάλογη επιστολή προς το FBI πιέζουν για επίσημες πληροφορίες για το ίδιο το Pegasus, του NSO Group.

    Κρατήστε ότι ο Γουάντεν ζητά από το FBI να διευκρινίσει γιατί, ενώ η Υπηρεσία είχε παραδεχθεί ότι είχε αποκτήσει το κακόβουλο λογισμικό, αποφάσισε να μην αναπτύξει το Pegasus, λέγοντας ότι «παραμένει ασαφές τι πυροδότησε την απόφαση της ηγεσίας του FBI να παραιτηθεί από την επιχειρησιακή χρήση του εργαλείου».

    Τονίζει, παρ’ όλα αυτά, ότι «Το FBI δεν μπορεί να συνεχίσει να τυλίγει με μυστικότητα τους κανόνες που διέπουν τις επιχειρήσεις εισβολής κατά των τηλεφώνων και των υπολογιστών των Αμερικανών».

    Να δείτε που το θέμα θα έχει και συνέχεια, πιθανότατα, και με ελληνικό ενδιαφέρον….

    Διαβάστε επίσης