• Πολιτική

    Πούτιν: Η πλειοψηφία των Ρώσων θα εγκρίνουν την παράταση της προεδρικής θητείας μου

    Βλαντιμίρ Πούτιν Vladimir Putin

    Β. Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας


    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απευθυνόμενος σήμερα στους Ρώσους πολίτες επ’ ευκαιρία της 30ης επετείου της Ημέρας της Ρωσίας και αναφέροντας ως θεμελιώδεις τις κοινές ιστορικές αξίες για όλους του Ρώσους, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πλειοψηφία των Ρώσων υποστηρίζει τις προταθείσες συνταγματικές τροπολογίες, οι οποίες στην περίπτωση που εγκριθούν θα του εξασφαλίσουν την παραμονή στην προεδρία έως το 2036.

    Η ψηφοφορία σε πανεθνική κλίμακα για την συνταγματική αναθεώρηση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου και εφόσον επικυρωθεί, θα δώσει την δυνατότητα στον ηλικίας σήμερα 67 ετών Βλαντίμιρ Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2000, να παραμείνει στο Κρεμλίνο για δύο θητείες, εξαετούς διάρκειας η κάθε μια, μετά το 2024, όταν με βάση την μέχρι τώρα ισχύουσα νομοθεσία θα ολοκλήρωνε την παραμονή του στην προεδρία.

    «Έχουμε έναν κοινό ιστορικό κώδικα, θεμέλια της ηθικής. Σεβασμό προς τους γονείς και την οικογένεια και αγάπη για την γη μας», δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής έπαρσης της σημαίας στην Μόσχα που έγινε για να εορταστεί η Ημέρα της Ρωσίας. «Αυτά είναι τα θεμέλια που καθορίζουν τον χαρακτήρα και την μοίρα του λαού μας, την ανάπτυξη της χώρας και σήμερα και στο μέλλον. Γι’ αυτό είναι νομοτελειακό που ακούγονταν τόσο συχνά οι προτάσεις να συμπεριληφθούν οι θεμελιώδεις αυτές βασικές αρχές στο Σύνταγμα της Ρωσίας. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή τη θέση συμμερίζεται και υποστηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

    Η σημερινή δημόσια εμφάνιση του Ρώσου πρόεδρου ήταν η δεύτερη σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός λόγω των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού, τα οποία περιόρισαν τις εμφανίσεις του. Στις 24 Ιουνίου ο Πούτιν αναμένεται να παραστεί στην παρέλαση της 9ης Μαΐου για την επέτειο της Νίκης κατά του χιτλερικού φασισμού, η οποία είχε αναβληθεί λόγω του κορονοϊού.



    ΣΧΟΛΙΑ