ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακόμα και δύο χρόνια φυλάκιση θα φτάνει η ποινή για όσους παραβιάζουν τον χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη με την τροπολογία που θα φέρει η κυβέρνηση.
«Mετά την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη θα είναι μόνο για την τιμή των νεκρών. Για τίποτε άλλο. Καμία εκδήλωση διαμαρτυρίας, καμία πορεία, τίποτα, καμία πολιτική εκδήλωση», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης δίνοντας και το στίγμα της κυβέρνησης.
Και πρόσθεσε «δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέπεται το ιερό αυτό σημείο να γίνει οτιδήποτε έχει να κάνει με έκφραση οποιαδήποτε διαμαρτυρίας, μπορεί να γίνεται πιο πέρα».
Αυτό σημαίνει ότι από το Μνημείο έως τον χώρο που φτάνει στην άκρη του δρόμου θα καθαριστεί με την συντήρηση, την ανάδειξη και την φύλαξη να έχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την επιβολή της τάξης αν χρειαστεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η τροπολογία που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα θα περιγράφει ακριβώς το πλαίσιο επιφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και δύο χρόνια φυλάκιση για όσους διαδηλώνουν ή παρεμβαίνουν στον χώρο αυτό.
Ονόματα
Όσον αφορά τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών που έχουν γραφτεί στο σημείο στην κυβέρνηση αποφάσισαν να μην τα σβήσουν ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις με κυβερνητικά στελέχη όμως να σημειώνουν τα ονόματα θα σβηστούν μόνα τους με την πάροδο του χρόνου αφού μετά την τροπολογία θα απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση ή διαδήλωση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα ονόματα σημείωσε ότι «εμείς δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε μια επιθετική κίνηση, μια ενέργεια, να πάμε αύριο-μεθαύριο, την άλλη βδομάδα, να σβήσουμε τα ονόματα για να έρθουν οι γνωστοί-άγνωστοι προβοκάτορες αλληλέγγυοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον πόνο των συγγενών και να δημιουργηθεί μια ακόμα ένταση».
Και επισήμανε ότι «τα ονόματα αυτά γράφτηκαν μέσα από την ψυχή των γονιών, η κυβέρνηση δεν αντιπαρατίθεται με τους πονεμένους αυτούς ανθρώπους, δεν είναι ή εμείς ή αυτοί, είναι μια κίνηση ενωτική, δεν είναι ή οι ήρωές μας ή οι νεκροί μας, οι ήρωές μας θυσιάστηκαν υπέρ πατρίδος».
Άμυνας
Η τροπολογία ουσιαστικά είναι έτοιμη αλλά με την επιστροφή του Νίκου Δένδια από την Αμερική όπου βρίσκεται αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία για την τελική της διαμόρφωση.
Σε κάθε περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένο να προχωρήσει η τροπολογία ενώ ενδεικτικό είναι ότι την ημέρα της ψηφοφορίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Βουλή και θα παρέμβει από το βήμα της Βουλής.
Αντιπολίτευση
Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση ασκεί ήδη πίεση προς το ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψηφοφορίας. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κληθεί την επόμενη εβδομάδα να τοποθετηθεί στη Βουλή και να απαντήσει, χωρίς μισόλογα σε ένα και μοναδικό ερώτημα: Θα συμφωνήσει εκείνος και το κόμμα του στο να διαφυλαχθεί ο ιερός συμβολισμός του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη μακριά από διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες;
Διαβάστε επίσης:
Ποιοι γενικοί γραμματείς θα παραιτηθούν για να πολιτευθούν – Όλα τα ονόματα
Οι πρωτοβουλίες Μητσοτάκη μετά τα 2 βιβλία και το διαζύγιο με τον Σαμαρά
Βιβή Χαραλαμπογιάννη στο mononews: Μπόνους 40 εκατ. ευρώ σε 25.000 δημοσίους υπαλλήλους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Αθανασίου (σπάνια νοσήματα): Η γενετική πρόληψη εξοικονομεί έως και 15 ευρώ για κάθε 1 ευρώ επένδυσης
- Στρατηγική συμμαχία Εξάρχου – Καλλίνικου: Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, η Ελευσίνα και η εμπλοκή του DFC
- Αποζημίωση για τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη: Η απόφαση-σταθμός που θα κοστίσει ακριβά στο Δημόσιο
- Πάνω από 350 πλοία και 6.000 ναυτικοί εγκλωβισμένοι στα Στενά του Ορμούζ και στον Περσικό κόλπο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.