• Πολιτική

    Πώς περνάει στην καραντίνα η Ντόρα Μπακογιάννη: Βλέπει Unorthodox, μαγειρεύει και επανακαθορίζει τι είναι σημαντικό

    • NewsRoom
    Ντόρα Μπακογιάννη

    Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ


    Πώς περνάει τον χρόνο της στην καραντίνα η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη; Όπως λέει η ίδια, υπάρχει μια νέα πραγματικότητα και στις δύσκολες συνθήκες η ίδια επανακαθορίζει τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο.

    Μιλώντας στο zarpanews.gr η κ. Μπακογιάννη λέει ότι βιώνει τον αναγκαστικό εγκλεισμό «όπως τον βιώνουν όλοι οι Έλληνες, πότε με ηρεμία και πότε με εκνευρισμό. Πάντως, προσπαθώ να έχω καλή ψυχολογία επικοινωνώντας με ανθρώπους που αγαπώ είτε τηλεφωνικά είτε μέσω skype».

    «Είμαι ακριβώς ένα μήνα σε καραντίνα, από τις 14 Μαρτίου που πάρθηκαν τα μέτρα. Δεν βγαίνω πολύ συχνά έξω, μόνο για περπάτημα ή βόλτα με τον σκύλο και λιγότερες φορές για ψώνια.

    » Έχω αλλάξει τον τρόπο της δουλειάς μου, καθώς αυτή γίνεται μέσω τηλεφώνου και διαδικτυακά, τόσο για συνεργασίες στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    » Βεβαίως, επειδή τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται και νέα, είμαι σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα, με τον γενικό διευθυντή του ΟΑΚ Άρη Παπαδογιάννη για να μην έχουμε καθυστέρηση στα έργα, με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή για οτιδήποτε παρουσιαστεί στα Χανιά, με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Αντώνη Ροκάκη κλπ, έτσι ώστε να λύνονται προβλήματα έστω και κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά είμαστε αποφασισμένοι ότι από αυτή τη μάχη θα βγούμε νικητές».

    Όσο για το πώς περνάει μία μέρα της στο σπίτι, εκείνη λέει: «Καταρχήν, έχει υπάρξει μια σημαντική αλλαγή, αφού από τις 06:00 που ξυπνούσα, τώρα ξυπνάω 08:00. Επίσης, διαβάζω πολύ περισσότερο από όσο διάβαζα, για παράδειγμα τώρα διαβάζω το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου ‘Εράν’ που διαδραματίζεται το 766 μ.Χ και αναφέρεται στη βυζαντινή αυτοκρατορία.

    » Στην τηλεόραση βλέπω σε ελληνικά και ξένα κανάλια ειδήσεις, διαβάζω ξένο Τύπο λόγω και της θέσης μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και από σειρές αυτό τον καιρό βλέπω το ‘Unorthodox’ που αναφέρεται στους συντηρητικούς ορθόδοξους Εβραίους.

    » Βρήκα χρόνο να μαγειρέψω, να πειραματιστώ με νέες συνταγές και έτσι να αποδείξω στο σύζυγό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω καλά και στην μαγειρική».

    Στην ερώτηση ποια ασχολία της στερεί περισσότερο η καραντίνα, απαντά: «Μου λείπει περισσότερο η αγκαλιά, η πραγματική αγκαλιά των εγγονιών μου. Την επαφή με τους συναδέλφους και συνεργάτες μπορείς να την κρατήσεις μέσω τηλεφώνου, με τα παιδιά και τα εγγόνια όμως το κενό είναι μεγάλο.

    » Καταρχήν ναυάγησε το σχέδιό μου να κάνω Πάσχα στα Χανιά. Η αλήθεια είναι ότι έχω νοσταλγήσει τα Χανιά, τον επιτάφιο στη Σπλάντζια και την Ανάσταση στην μονή των Καλογραιών στις Κορακιές. Σκέφτομαι όμως ότι του χρόνου, αν είμαστε καλά, θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στην Κρήτη και να το εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο».

    Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σαν να μη συνέβη τίποτα, αναφέρει:

    «Ακούστε, οι μελέτες λένε ότι η ανθρωπότητα έσβησε από τη συλλογική μνήμη την Ισπανική Γρίπη του 1918 στην οποία έχασαν τη ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι.

    » Είναι πολύ σημαντικό ότι σε αυτή την περιπέτεια η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έβγαλε τον καλύτερό της εαυτό. Επίσης πιστεύω ότι μετά από αυτή την κρίση θα είμαστε άλλοι άνθρωποι, θα έχουμε άλλη ιεράρχηση αξιών, με λιγότερες καταναλωτικές ανάγκες, με πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανθρώπινες σχέσεις και βεβαίως για τη χώρα μας με διαφορετικό οικονομικό μοντέλο».

    Ντόρα Μπακογιάννη

    «Σε όλες τις μεγάλες κρίσεις που έχω περάσει, έτσι και τώρα κάνω επαναξιολόγηση των πραγμάτων, επανακαθορίζω τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο» λέει ακόμη.

    Όσο για το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις τελειώσει η καραντίνα, λέει:

    «Ανυπομονώ να αγκαλιάσω τα εγγόνια και τα παιδιά μου και φυσικά να βγάλω εισιτήριο για τα Χανιά».

    Για την επόμενη μέρα, λέει ότι την προβληματίζει περισσότερο «η οικονομική κατάσταση της χώρας και η παγκόσμια οικονομική ύφεση. Επίσης προβληματίζομαι για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και το πώς θα καταφέρουμε να κεφαλαιοποιήσουμε την επιτυχία μας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Σήμερα κερδίζουμε τη μάχη του brand name Greece, και αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχουμε γρήγορη ανάταξη της οικονομίας».



    ΣΧΟΛΙΑ