• Πολιτική

    Πώς η Αθήνα έγινε ασφαλές καταφύγιο για 700 Αφγανές – Το sms στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι

    • NewsRoom
    Πώς η Αθήνα έγινε ασφαλές καταφύγιο για 700 Αφγανές - Το sms στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη


    Το μήνυμα που έλαβε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι από τον παλιό της φίλο κι Αμερικανό φιλάνθρωπο, Άμεντ Χαν, άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας σε 700 γυναίκες από το Αφγανιστάν, δικαστές, βουλευτές, δικηγόρους και δημοσιογράφους.

    Τους τελευταίους μήνες η χώρα μας φαίνεται να υποδέχτηκε περισσότερες γυναίκες που εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, μετατρέποντας την Αθήνα σε απομακρυσμένο κόμβο της πολιτικής σκηνής της Καμπούλ, όπως σημειώνει το Politico στην ευρωπαϊκή του έκδοση.
    Στην Ελλάδα ήρθαν με τη βοήθεια ΜΚΟ, διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων κι αρκετών ατόμων.

    Ο Αμερικανός φιλάνθρωπος, Άμεντ Χαν, είναι ένας απ’ αυτούς. «Έστειλα μήνυμα στη σύζυγο του Έλληνα Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία είναι φίλη από παλιά και της είπα ότι μπορώ να βοηθήσω δεκάδες γυναίκες αλλά δεν έχω πού να τις πάω. Μία ώρα αργότερα, η Ελλάδα είπε «ναι, θα τις δεχθούμε». Δεν χρειάστηκε καν να προσπαθήσω να την πείσω», είπε στο Politico ο ίδιος.

    Αντιπροσωπείες τους συναντήθηκαν τις προηγούμενες μέρες με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενώ, πρόσφατα, μία ομάδα ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

    «Εργαζόμαστε με σεβαστά τρίτα μέρη για να εντοπίσουμε Αφγανούς που αντιμετωπίζουν αντίποινα των Ταλιμπάν», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Politico.

    «Οι ζωές αυτών των ανθρώπων κινδύνευαν άμεσα, μέλη των οικογενειών τους έχουν σκοτωθεί, επομένως ενεργήσαμε αποφασιστικά με τους εταίρους μας για να τους φέρουμε σε ασφάλεια στην Ελλάδα».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ