• Ελλάδα

    Πώς εξηγείται η επίθεση Παπαγγελόπουλου σε Τσατάνη

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


    Για «βλακώδη σκευωρία» σε βάρος του έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής κατά τη δευτερολογία του, με την οποία ολοκληρώθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε για πρώτη φορά περισσότερες λεπτομέρειες για την επίμαχη συνάντησή του με την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη και απάντησε στις κατηγορίες περί παρέμβασής του στη Δικαιοσύνη.

    Αναφορικά με τη συνάντησή του με την Γ. Τσατάνη, σημείωσε:

    «Η κ. Τσατάνη στα μέσα Νοεμβρίου μου ζήτησε να βρεθούμε. Όταν με επισκέφθηκε η κ. Τσατάνη δεν είχα μιλήσει για δικαστικά πραξικοπήματα. Τότε αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για το πρόσωπό μου. Μου ζήτησε να λυπηθώ την ίδια και την κόρη της και πως εν όψει της προαγωγής της δεν ήθελε να διωχθεί πειθαρχικά. Είπε και αλλά, ήταν προσωπική η συζήτηση, που θα την σεβαστώ. Εύχομαι να μην τα αποκαλύψω τα υπόλοιπα, αλλά θα τα πω αν χρειαστεί γιατί είμαι αμυνόμενος».

    Μάλιστα, διερωτήθηκε με νόημα για ποιο λόγο η κ. Τσατάνη του τηλεφώνησε και του ζήτησε συνάντηση. «Πάει ο εκβιαζόμενος στον εκβιαστή;», σχολίασε.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, στη συνάντησή του με την Γ. Τσατάνη μίλησαν μόλις για τρία λεπτά για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου και την επίμαχη δικογραφία. Κατά τ’ άλλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε, η μισή συνάντηση αφιερώθηκε στην… προσωπική ζωή της εισαγγελέως και η άλλη μισή για την υπόθεση του Γιάννη Αγγέλου, για την οποία σχολίασε πως ο άλλοτε συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή «ταλαιπωρήθηκε» από τη Γεωργία Τσατάνη, η οποία είχε αναλάβει τη δικογραφία του Βατοπεδίου, όπου ενεπλάκη ο κ. Αγγέλου.

    «Εύχομαι να μην χρειαστεί να αποκαλύψω τι πραγματικά ειπώθηκε για το θέμα και τελικά ο κ. Αγγέλου που είχε κληθεί να καταβάλλει τεράστια εγγύηση, απαλλάχθηκε με βούλευμα και ο σύζυγος της κ. Τσατάνη διορίστηκε περιφερειακός διοικητής νοσοκομείων από την κυβέρνηση Σαμαρά», τόνισε.

    Ξεκαθάρισε εξάλλου πως «ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι» και μολονότι, όπως είπε, προσπαθούν να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί ή να τον φιμώσουν, «όσο με εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός, δεν θα συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο».

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Όταν τα πλουσιόπαιδα του Instagram ξεφαντώνουν (photos)



    ΣΧΟΛΙΑ