ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών σήμερα, σύμφωνα με τα exit poll, και θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο, σε δύο εβδομάδες, τον φιλελεύθερο δήμαρχο της Βαρσοβίας Ραφάλ Τρσασκόφσκι.
Ο Ντούντα, σύμμαχος του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), συγκέντρωσε ποσοστό 41,8% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit poll. Χρειαζόταν ποσοστό 50% για να επικρατήσει από τον πρώτο γύρο.
Ο Τρσασκόφσκι, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πλατφόρμα Πολιτών (PO) εξασφάλισε ποσοστό 30.4% των ψήφων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε μετά από 14 χρόνια στον Παναθηναϊκό
- Κηφισιά: Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία με λεία άνω των 100.000 ευρώ – Συνελήφθη 51χρονος συγγενής του θύματος
- Χρυσοχοΐδης: 22.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2025 – Άσκηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαχείριση υποθέσεων υψηλού κινδύνου
- Ουκρανία: Τρεις νεκροί έπειτα από ρωσικές επιθέσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.