• Πολιτική

    Πολωνία: Κατέληξε ο δήμαρχος που δέχτηκε την επίθεση

    • NewsRoom


    Απεβίωσε ο δήμαρχος της πολωνικής πόλης Γκντανσκ, o Πάβελ Αντάμοβιτς, ο οποίος είχε δεχθεί χθες το βράδυ επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

    Υπενθυμίζεται ότι, ο δήμαρχος του Γκντανσκ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι χθες το βράδυ κατά την διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης. Σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών υγείας ανέφερε για την κατάσταση του Αντάμοβιτς ότι: «χειρουργήθηκε επί πεντάωρο την νύκτα, βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη, η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή και τα προγνωστικά για την επιβίωσή του πολύ αβέβαια. Έχασε τεράστια ποσότητα αίματος, πράγμα που προκάλεσε υποξαιμία. Η έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό, οι βλάβες που προκαλεί στους ιστούς, μας αναγκάζει να τηρούμε στάση αναμονής και να ελπίζουμε».

    Ο Πάβελ Αντάμοβιτς «χειρουργήθηκε επί πεντάωρο την νύκτα, βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη, η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή και τα προγνωστικά για την επιβίωσή του πολύ αβέβαια», δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών υγείας και πρόσθεσε: για τον 53χρονο: «Έχασε τεράστια ποσότητα αίματος, πράγμα που προκάλεσε υποξαιμία. Η έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό, οι βλάβες που προκαλεί στους ιστούς, μας αναγκάζει να τηρούμε στάση αναμονής και να ελπίζουμε».

    Ο δράστης της επίθεσης, ένας άνδρας 27 ετών, που βγήκε από την φυλακή αφού εξέτισε πενταετή ποινή φυλάκισης καταδικασμένος για ένοπλες επιθέσεις κατά τραπεζών στην πόλη. Ο 27χρονος άνδρας όρμησε στο βήμα, και αφού μαχαίρωσε επανειλημμένως τον δήμαρχο, άρπαξε το μικρόφωνο και δήλωσε ότι μπήκε στην φυλακή ενώ ήταν αθώος από την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση της Πλατφόρμας των Πολιτών και ότι βασανίσθηκε.

    «Γι΄αυτό πεθαίνει ο Αντάμοβιτς», πρόσθεσε.

    Ομως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα κίνητρα του δράστη, του Στέφαν Β. ήταν μάλλον προσωπικά, παρά πολιτικά. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην φυλακή η ψυχική του υγεία επιδεινώθηκε σημαντικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βίντεο – σοκ: Καρέ καρέ η στιγμή που μαχαίρωσαν τον Πολωνό δήμαρχο (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνελήφθησαν οι δύο δραπέτες από τις φυλακές Κορυδαλλού



    ΣΧΟΛΙΑ