• Top Stories

    Quiz: Πού βρίσκεται το ακριτικό νησί … ΤΩ, στο οποίο πήγε η κα Αυλωνίτου; (pics)

    • NewsRoom


    Σε ποιο νησί πήγε η βουλευτής του Σύριζα, κα Αυλωνίτου; Αυτό είναι το quiz της ημέρας. Γιατί η υπόλοιπη αντιπροσωπεία της Βουλής, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ταξίδεψε στο Καστελόριζο και το νησί της Ρω. Ωσότο, η κα. Ελένη Αυλωνίτου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς δε γνωρίζει ότι το ακριτικό νησί που πάτησε το πόδι της λέγεται Ρω και όχι Τω.

    Μικρό το λάθος, θα πουν μερικοί. Ε, εντάξει μπερδέυτηκε. Ίσως. Αλλά το δις εξαμαρτήν ουκ ανδρός (η γυναικός, στην προκειμένη περίπτωση) σοφού. Η κα. Αυλωνίτη, αφού μας ενημέρωσε μέσω Twitter ότι “Πατήσαμε στην ακριτική ΤΩ”, συνέχισε την  … ξενάγηση ενημερώνοντας τους ακολούθους της στο Twitter τι συμβαίνει με μία φωτογραφία, που συνοδευόταν από την ανάρτηση “Μετά το τρισάγιο στην μνήμη της Κυράς της Τω και την κατάθεση στεφάνου”!.

    Όλο αυτό το επαναλαμβανόμενο τυπογραφικό σαρδάμ, δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο και οι χιουμοριστικές και αιχμηρές ατάκες των χρηστών του Twitter, διαδέχτηκαν η μία την άλλη. Και η αλήθεια είναι ότι όσο και να θέλει κανείς να μη σχολιάσει, δε μπορεί. Ειδικά δε, στη δεύτερη φωτογραφία που ανήρτησε, ποζάροντας με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά δίπλα στον Πάνο Καμμένο, με τη λεζάντα να μιλά για το τρισάγιο στη μνήμη της Κυράς της ΤΩ.

    Προς ενημέρωση της κας Αυλωνίτου, το νησί λέγεται Ρω και η Κυρά – σύμβολο της Ελληνική ακριτικής ψυχής, αντίστοιχα, Κυρά της Ρω. Να τα διευκρινίζουμε αυτά γιατί κάτι ακούστηκε ότι οι Τούρκοι ζητούν 25 νησιά. Μη χάσουμε τα πάτρια εδάφη για ένα … σύμφωνο. Άδικο.

    Προς τέρψιν των υπολοίπων δε, παραθέτουμε ορισμένα από τα πιο πετυχημένα tweets.

    tw_4tw_5tw_12 tw_10 tw_8 tw_6

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρείτε το “λάθος” στη φωτογραφία. Η Angela Merkel και οι πρώην ισχυροί του κόσμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup: Το Grexit του Σόιμπλε, το «ΟΧΙ» στον Ρέντσι και τα μέτρα που «στραγγαλίζουν» τον ελληνικό λαό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: “Bello Ciao”, η παραίτηση του “όμορφου” Matteo Renzi στα πρωτοσέλιδα της Ευρώπης



    ΣΧΟΛΙΑ